Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olsson tvingas lämna Bingolotto – efter sjukdomen

Rickard Olsson lämnar Bingolotto
Foto: MATHIAS OTTERBERG / FOLKSPEL

Rickard Olsson lämnar uppdraget som programledare för ”Bingolotto”, och ersätts av Lotta Engberg säsongen ut.

Efter en utdragen sjukdom har Olsson beslutat sig för att fokusera på familjen, och inte fortsätta i ”Bingolotto” i höst.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande.

Rickard Olsson väljer att lämna uppdraget som programledare för ”Bingolotto”, efter att ha kämpat med en utdragen sjukdom. Han avråds nu från läkare att jobba de kommande veckorna, vilket gör att han inte kommer kunna vara med under resten av säsongen. 

Rickard Olsson ersätts av Lotta Engberg säsongen ut.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande. 

Rickard Olsson lämnar Bingolotto för gott

Rickard Olssons utdragna sjukdom verkar inte vara corona – han har i alla fall testat negativt för covid-19.

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard Olsson.

Rickard Olsson väljer nu att avsluta sin karriär som programledare för just ”Bingolotto”, efter att ha lett i två olika omgångar.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt. Det känns kanon att Lotta, som gör ”Bingolotto” superbra, kan köra resten av programmen under våren.

Expressen har sökt Rickard Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.