Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rickard Olsson söker hjälp efter avhoppet

Foto: ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: SVT

Rickard Olsson lämnade SVT förra året, efter att ha varit öppet kritisk mot kanalen. 

Nu berättar programledaren – som gjort comeback i TV4 – att han gått i terapi på grund av sitt arbete. 

– Jag mådde svindåligt och undrade vem jag kan lita på och vem jag är, säger han i "Fördomspodden med Emil Persson".

Efter tio år som programledare för "Vem vet mest?" i SVT slutade Rickard Olsson förra året för att göra comeback i TV4 som programledare för "Bingolotto".

I "Fördomspodden med Emil Persson" berättar programledaren nu om den svåra tiden under 2017 och att han valt att gå i terapi på grund av hur han mådde under året.

– Nu har jag börjat gå i terapi sedan nyår. Just på grund av det arbetsår jag hade 2017, berättar han i podcasten.

Han berättar att det inte var ett självklart beslut för honom då han tidigare undvikit terapi med undantag för tiden efter skilsmässan.

– Det var efter 2017. Jag mådde svindåligt och undrade vem jag kan lita på och vem jag är och varför jag går i gång så hårt på framför allt på auktoriteter som inte kan motivera sin auktoritet, säger han och fortsätter: 

– Om man inte respekterar en auktoritet så går jag i gång så hårt på det. Det är ett hyckleri. Jag vet inte vad det är för knappar, men när jag upptäcker hyckleri så blir jag helt galen, berättar han i podcasten.

Rickard Olsson gick i terapi efter SVT-avhoppet

Emil Persson tar sedan upp hans relataion till kanalchefer och auktoriteter på arbetsplatser.

– Jag tycker att jag är uppriktig. Man blir ju aldrig bemött. Man pratar som man står ensam i Blå hallen och deklamerar. Det är ingen som hör. Det är fruktansvärt. Det har något med ett barn som ingen lyssnar på, förklarar Rickard Olsson i podcasten.

Rickard Olsson har tidigare riktat kritik mot SVT om hur de valde att göra om "Vem vet mest" – han skickade också en passning på Instagram till kanalen med en bild av en gravsten. På gravstenen stod det: "Det här var mot min vilja". 

– Att kunna göra fem program om dagen, det tar tid att bygga den kunskapen. Det är lite sorligt, sentimentalt. Man tycker inte att folk behöver det här längre, har Rickard Olsson tidigare berättat. 

Rickard Olsson kritiserade SVT

I december gjorde han sin sista inspelning för "Vem vet mest", som sedan har tagits över av Johan Wester. Själv tog han över som ny programledare för "Bingolotto" under hösten – där han ersatte Ingvar Oldsberg. Rickard Olsson ledde även "Bingolotto" mellan åren 2005-2008.

Rickard Olsson har även berättat att han tjänar miljoner på sitt nya kontrakt med TV4.

– Inte tio miljoner, det är ju vulgärt. Men ungefär hälften, lite mindre, säger Olsson i podcasten Tv-fabriken.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!