Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olsson bryter upp från kärleken – efter tio år

Rickard Olsson om skulderna och kronofogden
Rickard Olsson bryter upp med sambon.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Programledaren tillsammans med sambon Therese Broberg.Foto: DR / STELLA PICTURES DR

Tv-profilen Rickard Olsson och sambon Therese Broberg, 34, har brutit upp. 

Efter tio år tillsammans går paret skilda vägar.

– Vi blev till slut inneboende hos varandra, säger Rickard Olsson till Nöjesbladet.

Programledaren Rickard Olsson, 52, var tillbaka i söndagens ”Bingolotto” efter sommaruppehållet, men denna gång som singel. Tv-profilen och sambon Therese Broberg, 34, har brutit upp efter tio år tillsammans.

– Vi bröt upp redan i början av maj. Vi hade en sittning och kom fram till att vi glidit isär så mycket att det inte fanns något kvar att kämpa för. Det var vi rörande överens om. Vi har båda känt så en längre tid, men ingen har gjort något för att det ska bli bättre och till slut har man glidit isär för mycket. Förhållanden måste man vårda, vi blev till slut inneboende hos varandra, säger han.

”Det är inga hard feelings mellan oss och beslutet om separation är ett gemensamt beslut. Våra tankar nu r att vi går vidare åt varsitt håll, men visionen är att vi ändå ska kunna ha en fortsatt vänskapsrelation”, skriver Therese Broberg till Nöjesbladet.

Varit en tuff sommar

I början av relationen fick de kämpa med andras bild av dem. De har en ålderskillnad på 18 år, vilket ibland dömdes av allmänheten.

– Vi har hängt ihop i tio år och när vi blev tillsammans så var det många som dömde ut oss. Framför allt kvinnor som spottade och fräste och tyckte jag var gubbsjuk. Efter tio år så fanns det uppenbarligen någonting annat men jag tror att om det är en stor åldersskillnad så är vikten av att vårda förhållandet mycket större. Man måste hitta gemensamma saker och mötas åldersmässigt halvvägs och det har vi varit rätt kassa på. Vi var i Visby i somras båda två – en för att dansa på den så kallade Stockholmsveckan, en för att moderera skolpolitik, berättar Rickard Olsson.

Sommaren har handlat mycket om separationen och att flytta isär. Att fortfarande bo under samma tak kan vara svårt och man vill inte kliva på någons tår.

–Vi vill båda att flytten och separationen ska bli så bra som möjligt, men det är klart att bo under samma tak är som att vistas under en högspänningsledning, man är varken singel eller sambo. Hela livet blir satt på vänt, jag kan ju inte ta hem någon och vice versa. Det är en känslig period och det är lätt att göra den andra illa, säger tv-profilen.

Vill tillbringa tid med dottern

Vad planerna för kärlekslivet blir framöver är oklart. Dejtingappar som Tinder tycker Rickard Olsson känns läskigt och på frågan om han söker någon eller tänker vara singel ett tag svarar han: 

– Så kan man inte säga. Däremot har jag fått möjlighet att umgås med min dotter Asta som har hunnit fylla sexton år och ha hundra procent närvaro där. Vi kan åka på resor och sådana saker. Vi har kommit varandra väldigt nära under sommaren och det är härligt.

Expressen söker Rickard Olsson.