Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olsson av med körkortet efter rattfyllan

Rickard Olsson blir av med körkortet i ett år.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Rickard Olsson åkte fast för rattfylla i början av februari, efter att ha kört bil morgonen efter en festkväll.

Nu slår Transportstyrelsen fast att TV4-programledaren blir av med sitt körkort under 12 månader.

– En jävligt nyttig näsbränna och läxa, faktiskt, har Rickard Olsson tidigare sagt om rattfyllan.

Det var i februari som Rickard Olsson åkte fast för rattfylla, när han körde bil morgonen efter en festkväll. TV4-programledaren hade en promillehalt på 0,38, när den lagliga gränsen i Sverige är 0,2 promille.

– Tro inte att du är nykter när du vaknar dagen efter. Ta höjd så in i helvete. Och lita inte på dig själv, sa Rickard Olsson till Expressen, efter att hans strafföreläggande hade blivit offentligt i slutet av februari.

Nu beslutar Transportstyrelsen att dra in Rickard Olssons körkort i ett år. Den sjätte februari 2021 får TV4-programledaren tillbaka sitt körkort. Eftersom han blir av med körkortet i 12 månader, så behöver Olsson inte köra upp på nytt. Hade han fått kortet indraget längre än så hade han behövt genomgå hela körkortsutbildningen igen, med uppkörning och teoriprov. Något som Stoppa pressarna var först med att berätta. 

Rickard Olssons ånger efter rattfyllan

Rickard Olsson tvingas också betala 40 dagsböter på totalt 32 800 kronor för rattfylleri.

Efter att ha kört rattfull berättade programledaren om sin djupa ånger, och hur mycket ångest han haft över sitt misstag.

– Jag har legat i fosterställning. Man känner inte igen sig i bilden av sig själv heller. Helt plötsligt är man ”en av dem”. Jag kan gärna hållas som avskräckande exempel. Då fyller det i alla fall en funktion, sa Rickard Olsson i slutet av februari.

Expressen har sökt Rickard Olsson, som avböjer att kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.