Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Richard Olsson förklarade kärleken till sambon - i direktsändning

"Bingolottos" Rickard Olsson mådde riktigt dåligt. Men med hjälp
av samtal med en terapeut, "Lyxfällans" Mathias Andersson - och
inte minst flickvännen Sofia Bergmann - har han hittat tillbaka.

FAKTA

Bor på tre ställen


Namn: Mats Rickard Olsson.
Bor: I villa i Nacka söder om Stockholm, i en tvåa i Göteborg och i flickvännens lägenhet i Göteborg.
Familj: Dottern Asta, 5, och sambon Sofia Bergmann, 26 (sjuksköterska på Sahlgrenskas lungklinik).
Bakgrund: Tryckfelsnisse på Arbetarbladet i Gävle, assistent åt MS-sjuka, kaffe-paketerare, lärarvikarie, kulturvetarlinjen, radiolinjen i Sigtuna, SR Gävleborg, TV 4 Bergslagen, ”Morgonpasset” i P3, ”Bonus” i P4, ”Bullen” i SVT, ”Söndagsöppet” i SVT, TV4:s ”Nyhetsmorgon”, välgörenhetsgalor.
Aktuell: Med ”Bingolotto”, som visas i TV4 Plus på lördagar med start klockan 18.05.

Många tyckte att Rickard Olsson skulle släppa sjuksköterskan Sofia, då hon var skeptisk till att återuppta deras relation efter uppbrottet förra sommaren.
– Jag har verkligen fått kämpa för att vinna hennes förtroende igen, men det har varit värt varenda blodsdroppe.
– Nu i efterhand inser jag hur väldigt, väldigt rädd jag var då. Jag höll i sargen och vågade inte släppa in Sofia.
– När jag såg denna fantastiskt vackra kvinna dansa på Hard Rock Café i Göteborg i januari i fjol insåg jag inte att det skulle bli så omtumlande. Sofia dechiffrerade mig som ingen annan gjort och kom så snabbt längst in i mitt hjärta.
– Det blev väldigt nära och väldigt känsligt och väldigt jobbigt.
Rickard berättar att han gjorde ”en klassisk killgrej” och skärmade sig från hela läget. Alla medmänniskor till trots kände han sig ensam och exploaterad av Gud och hela världen, inte minst på grund av sin oförmåga att säga nej. Till slut fann Rickard ledning i terapeuten Ingalill Roos bok ”Energitjuvar”.
– Först tyckte jag att en riktig karl väl kunde reda ut sådant på egen hand genom att springa lite och fundera, ungefär. Sedan begrep jag hur befriande det var att på neutral mark prata med ett proffs.
– Jag lärde mig att jag har rätt att sätta ner foten och att jag inte behöver ha dåligt samvete för det.

Ett tag funderade Rickard på att hyra ett flygplan och köra med en banderoll med texten ”Rickard älskar Sofia” över hela Göteborg.
I oktober förklarade han i stället i direktsändning i Bingolotto sin kärlek till Sofia genom att tillägna henne Patrik Isakssons och Sarah Dawn Finers låt ”Du som tog mitt hjärta” och säga att han skämdes för att han slarvat bort Sofia.
– Men det gav inget resultat. Sofia såg inte ens programmet, förklarar han över en kokt kolja på Sjömagasinet vid Göteborgs hamn.
För ett par månader sedan lät sig Sofia bevekas och nu är de sambos.
– Sofia är vaken och hon tar ner mig på jorden. Det är henne jag vill bli gammal med. Jag får perspektiv på mitt fiktiva jobb när Sofia berättar om sina upplevelser på lungkliniken.
– Bara Nacka kommun låter oss slippa bo som backstugusittare så kan Sofia och jag bygga ett nytt hus som vi får plats i också. Jag har ett livstidskontrakt med min dotter Asta i Stockholm, så det blir väl där vi landar.
Rickard säger att han gärna vill ha fler barn, men efter sju års kamp för att få Asta tar han ingenting för givet. I antologin ”Längta barn” skriver Rickard om sorgen över det barn som han och ex-frun förlorade i femte månaden.
Det är med stolthet i rösten han pratar om dottern, döpt efter Rickards mormor. Söndag till onsdag är Rickard i Stockholm med Asta och resten av veckan jobbar han med ”Bingolotto” i Göteborg.
Efter TV4:s ”Nyhetsmorgon” tog han 2005 över Lasse Kronérs ”Bingolotto”.
– När jag ser bilder från den tiden får jag rysningar. Jag såg ut som en halvfet, lurkig uteliggare!
– Min arbetarbakgrund hindrade mig länge från att anlita en personlig tränare. Jag tyckte att sådant var uppkomlingsmanér.
– Men Daniel, som jag styrketränar med en timma i veckan här i Göteborg, har skulpterat min lerklumpskropp så att jag är i bättre form än någonsin.

Tack vare coachning från Mathias Andersson, programledare för ”Lyxfällan”, har Rickard Olsson också en ekonomisk trygghet.
– Jag behövde hjälp att styra upp min ekonomi, därför ringde jag upp honom.
– Med tre olika boenden kastar man väldigt mycket mat. Jag har unnat mig att gå på restaurang och haft en alltför stark fäbless för kläder, musik och kolorerade tidskrifter. Jag var helt enkelt dålig med pengar.
Nu har Rickard bett Mathias Andersson att vara hans agent.
– Det är lättare att låta honom förhandla om min lön. Jag är så kåt, glad och tacksam att någon vill ha mig att jag inte säger att jag är värd mer.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!