Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Richard Herrey puttad till marken – efter konflikten

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Richard Herrey upptäckte att flera män delade ut falsk information utklädda till moderater, bland valstugorna i Täby centrum.

Men när artisten tog diskussionen med männen, så knuffade en av dem Herrey till marken.

– Det är helt förkastligt på alla sätt och vis, i det stora hela är det ett demokratiproblem, säger Richard Herrey.

Eurovision song contest-vinnaren Richard Herrey, 54, är engagerad i Moderaterna, och kandiderar för en riksdagsplats med partiet.

När han såg att flera män var klädda i tröjor med falska Moderaterna-loggor som delade ut flygblad med falsk information bland valstugorna i Täby centrum utanför Stockholm, så valde han att säga ifrån.Men när Herrey försökte diskutera med männen slutade det i stället med att artisten blev knuffad till marken.

– Det blev en diskussion, och det slutade med att jag blev omkullknuffad. Det var mycket folk på platsen, och man hade redan ringt polisen, så de kom snabbt och fick dem att lämna platsen, berättar Richard Herrey, som förtydligar att han inte gjorde sig illa av fallet.

Richard Herrey kommer polisanmäla händelsen: "Förkastligt"

I efterhand har Herrey fått veta vem personen som knuffade honom är – grundaren av högerextrema organisationen Nordisk ungdom, Patrik Forsén. Herrey säger att kommer nu göra en polisanmälan. 

Samtidigt tycker artisten det värsta är att de får dela ut information under falsk valtillhörighet, och menar att det är ett demokratiskt problem.

– De försökte misskreditera ett parti med falska kläder och falsk information. Det är väldigt olyckligt att man får göra det, att det inte finns en starkare lagstiftning under en valkampanj, säger artisten och fortsätter:

– Det är helt förkastligt på alla sätt och vis, i det stora hela är det ett demokratiproblem. Det är något som drabbar alla partier, säger han.

Patrik Forsén har själv hört av sig till Expressen för att kommentera händelsen, och menar att Richard Herrey tog hans flygblad.

"Richard valde på plats att inte göra en polisanmälan och då gjorde inte heller jag någon. Nu kommer jag givetvis att anmäla Richard för att ha tagit mina flygblad och sedan rivit sönder dem" skriver Forsén i ett mejl.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.