Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rheborgs starka svar efter folkets respons

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: SVEN LINDWALL

"Solsidan"-skådespelaren Johan Rheborg gick under lördagen ut med att han lider av depression.

Instagraminlägget har fått rekordstort engagemang - och nu tackar Rheborg för stödet och kärleken han fått.

"Jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så massiv" skriver Johan Rheborg på sin Instagram.

"Solsidan"-profilen och komikern Johan Rheborg, 54, lever med en depression. I ett inlägg på sin Instagramsida öppnade skådespelaren upp om sin psykiska ohälsa, och skrev ärligt om hur svårt det kan vara.

På en dag har inlägget gillats över 12 000 gånger, och Rheborg har mötts av ett massivt stöd och engagemang efter sitt inlägg om depressionen.

Nu tackar skådespelaren för den respons han har fått med ett nytt Instagraminlägg.

"Tack för alla kommentarer och mail angående mitt inlägg från igår. Jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så massiv. Onekligen är detta ett ämne som berör och engagerar många." skriver han.

Johan Rheborgs kärlek efter stödet

Rheborg går sedan vidare och säger att han läser alla mejl han får om ämnet, men skickar kärlek till de som stöttar honom i den svåra tiden.

"Jag har självklart läst alla mail som jag fått men det är en omöjlighet för mig att besvara er alla. Ni får därför ett stort kollektivt hjärta av mig här istället." skriver han.

 

LÄS MER: Rheborgs ärliga ord – om okända sjukdomen

 

https://www.instagram.com/p/BegCZKIHtS8/?utm_source=ig_embed

 

LÄS MER: Johan Rheborg tvingas ställa in efter sjukdom

 

Det nya inlägget har gillats över 4 000 gånger på en timme, och stödet fortsätter ramla in.

"Det är så otroligt värdefullt för många att en så framgångsrik, publik och omtyckt person som du vågar vara öppen med din depression. Kanske känner åtminstone en person till att depression inte är något skamligt." skriver en person.

"Det var modigt av dej att skriva hur du mår" hyllar en annan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.