Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rheborg i tårar efter dotterns ärliga ord

Johan Rheborg blev tagen av dotterns kärleksfulla hälsning i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4
Johan Rheborg är en av tre gäster i kvällens program.

Johan Rheborg gästar kvällens ”Hellenius hörna” – och överraskas av en fin hälsning från dottern. 

Orden får komikern att bli märkbart rörd. 

– Jag är helt golvad här, säger Johan Rheborg i programmet. 

Komikern och skådespelaren Johan Rheborg är en av kvällens tre gäster i ”Hellenius hörna” i TV4. 

Johan Rheborg är aktuell med en ny stand up-show – ”Säker på att jag är osäker”. 

– Det är precis vad jag är, säger komikern om titeln.

– Jag är säker på att jag är väldigt osäker. Min stand up är som ett stort korthus som när som helst kan rasa ihop. Det är bästa sättet jag kan beskriva mig själv på, att jag är väldigt säker på att jag är väldigt osäker på allt, säger han i programmet. 

Johan Rheborg har två döttrar, som nu båda har flyttat hemifrån. I ”Hellenius hörna” pratar han om hur tyst det har blivit hemma och att det är svårt att vet vad han ska göra med all tid. 

I programmet får han en inspelad hälsning från sin dotter Josefin. 

– Jag vill bara säga att du är en jättejättebra pappa. Jag är så oerhört glad och tacksam över att du har ställt upp för mig på alla möjliga sätt som en pappa kan göra. För att du har låtit mig göra och vara precis den jag vill och accepterat mig som jag är. Jag älskar dig jättemycket.

”Har ingen uppgift i livet längre” 

Johan Rheborg blir märkbart rörd av den känslosamma hälsningen och torkar sig kring ögonen. 

– Jag är lite golvad här. Min ambition är att de ska få vara den de vill vara. Och att de ska ta sin rättmätiga plats i samhället. Det är inte självklart att de vågar, jag har själv dåligt självförtroende i botten. Jag vet inte vad jag ska säga, säger en tagen Johan Rheborg. 

”Jag var helt oförberedd och det var ju så fina ord att få från sin dotter så jag hade svårt att fokusera på vad David sa efter inslaget. Blev så klart väldigt glad och stolt”, skriver Johan Rheborg i ett sms till Expressen. 

David Hellenius frågar komikern om vad han kan göra för att förbereda sig för när hans son ska flytta hemifrån.

– Det är bara att ta till vara på det, för en dag tar det bara slut och då står man där som i en tecknad film och går i luften. Det finns liksom ingenting kvar, sen bara faller man fritt. Jag har ingen uppgift i livet längre, jag är klar, svarar Johan Rheborg. 

Johan Rheborg dyker upp i programmet något annorlunda än vad vi är vana att se honom – i helskägg. I somras la han upp en bild på sig själv i skägget och skrev: ”Det växer på bra, skägget. Kliar och känns konstigt mot lakanet på natten gör det också”.

Till bilden hashtaggade han En del av mitt hjärta, som är en film baserad på Tomas Ledins låttexter, där Johan Rheborg har en av rollerna. 

 

https://www.instagram.com/p/BksecLbH-IM/?hl=sv&taken-by=canvisnous