Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reuters önskan – ville att karaktären skulle få dö

Suzanne Reuter ville att hennes karaktär Helga Löwander i ”Vår tid är nu” skulle dö. Foto: JOHAN PAULIN / SVT
Efter att ha tagit en paus är hon nu tillbaka med nya roller. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Suzanne Reuter glänste som Helga Löwander i SVT:s monstersuccé ”Vår tid är nu” – tills hon bad om att hennes karaktär skulle få död i serien.

Efter att ha tagit ett helt år ledigt är hon nu tillbaka med nya roller, samtidigt som hon planerar för ålderns höst.

– Jag har redan ställt mig i kö till två äldreboenden. Jag vill inte lämpa över det ansvaret på mina söner, säger Suzanne Reuter i en intervju med Kupé.

Skådespelaren Suzanne Reuter, 68, har under hösten synts som Madame Fouras i TV4:s ”Fångarna på fortet”. Det har varit en av hennes första tv-roller, sedan hennes karaktär Helga Löwander gick bort i andra säsongen av ”Vår tid är nu”.

I en intervju med Kupé berättar nu Suzanne Reuter att det var hennes eget val att få skrivas ut ur serien, eftersom hon var sugen på en annan typ av vardag än vad hon kunde ha när hon var med i serien.

– Jag bad om att få dö, efter 1,5 år längtade jag efter ett lugnare vardagsliv, säger hon i SJ:s tidning.

Suzanne Reuter tog ett år ledigt 

Efter ”Vår tid är nu” valde Reuter att ta ett år ledigt. Men nu är skådespelaren tillbaka i full fart – under våren spelade hon in flera tv-serier och Peter Jöbacks film ”Jag kommer hem igen till jul”, och nu står hon på scen flera dagar i veckan i ”En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm.

– Jag behövde få den tiden, men nu är det dags att börja jobba igen, både för att jag vill och behöver pengarna. Fast jag är minst sagt förundrad över att det hela tiden kommer nya jobberbjudanden. Jag hade förberett mig på att i min ålder få färre jobb. Jag känner mig lyckligt lottad, säger Suzanne Reuter i Kupé.

Har börjat fundera på framtiden

Samtidigt som hon är glad för att kunna fortsätta jobba och få roller, så är skådespelerskan realistisk och har börjat fundera för framtiden. För att inte ligga till last för sina två vuxna söner så har hon sett till att redan nu ställa sig i kö till flera äldreboenden.

– Jag hoppas ju få vara frisk i minst 20 år till, men det finns en förberedelse i mig som exempelvis min mamma inte hade. Jag har redan ställt mig i kö till två äldreboenden. Jag vill inte lämpa över det ansvaret på mina söner. Fast drömmen vore ett kollektivboende. Min syster Antonia och jag har en plan att köpa ett stort hus tillsammans med några vänner. Vi kunde ha höns och odla grönsaker och slita i varandras barnbarn för att få hjälp med datorer och mobiler. Vilken skräck att sitta ensam i vår digitaliserade värld.

Expressen har sökt Suzanne Reuter, som avböjer att kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.