Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Restaurangens drag – ät som ASAP Rocky

ASAP Rocky är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och sitter häktad i det svenska häktet Kronoberg.Foto: SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK / SWAN GALLET/WWD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Restaurang Tjoget serverar under helgen mat från Kronobergshäktets helgmeny.Foto: Tjoget

Wallenbergare, fiskgryta och kaviarfisk.

I helgen har du möjlighet att äta som världsartisten ASAP Rocky när restaurang Tjoget dukar upp mat inspirerad av Kronobergshäktets helgmeny.
”Vi vet inte exakt hur maten i häktet ser ut men kommer göra våra egna versioner av rätterna”, skriver Andreas Bergman på Tjoget i ett mejl.

Den amerikanska artisten ASAP Rocky är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och sitter sedan slutet på förra veckan häktad i det svenska häktet Kronoberg. Tidigare i veckan släpptes matsedeln över vad världsartisten serveras och bland rätterna kunde vi bland annat hitta cowboysoppa, fiskgryta och kaviarfisk. På sociala medier blev maträtterna snabbt ett hett ämne och många skämtade om hur den amerikanska världsartisten nu serverades svensk husmanskost.

Restaurangen Tjoget i Stockholm har tagit matsedeln till nästa nivå och öppnar i helgen upp för att deras gäster ska få äta som världsstjärnan. Under fredagen, lördagen och söndagen serverar Tjoget en egen variant av den helgmeny som ASAP Rocky serveras i häktet. 

”Vi vet inte exakt hur maten i häktet ser ut men kommer göra våra egna versioner av rätterna. Förhoppningsvis kan gästerna uppskatta den tillfälliga menyn och möjligheten att äta i solidaritet med ASAP Rocky”, skriver Andreas Bergman på Tjoget i ett mejl. 

Förväntar sig mycket folk

Idén till evenemanget menar Andreas Bergman kom genom den stora uppmärksamhet som matsedeln fått tidigare i veckan.

”De va en polare som börja surra om det, just angående maten. Alla pratar om maten och kanske vill de även prova maten, skriver Andreas Bergman och fortsätter:

”Vi gör det för att kunna bidra till ASAP Foundation som hjälper personer med drogproblem ur det och upp på fötterna när de väl är ur det”.

Personalen på restaurang Tjoget förväntar sig mycket folk och hoppas på att många är sugna på att testa den ASAP Rocky-inspirerade menyn.

Maten som serveras på Kronobergshäktet i helgen:

Fredag

Lunch: Kaviarfisk, potatis, ärtor

Middag: Gräddkokta rotfrukter, Wallenbergare

 

Lördag

Lunch: Fänkål och tomatgryta, pasta

Middag: Fruktig kyckling, ris

 

Söndag

Lunch: Fiskgryta, ris

Middag: Kalkon, potatissallad, tomat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.