Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Renées tvekan inför sommarpratet: ”Sagt nej”

Renée Nyberg och David Hellenius har varit gifta sedan 2009.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Renée Nyberg sommarpratar 25 juni.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Renée Nyberg tackade nej i flera år – sedan ändrade hon sig plötsligt.

I sitt ”Sommar i P1” berättar programledaren om sin farfar, livet med maken David Hellenius och ställer en fråga hon grubblat på i 20 år.

Det tog flera förfrågningar innan Renée Nyberg, 57, till slut tackade ja till att göra ”Sommar i P1”.

– Jag ska göra detta nu efter ett par års tvekan, jag har sagt nej ett par gånger, berättar programledaren.

Det som fick henne att till slut ändra sig var ett litet knep som Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1”, tog till för att få programledaren att ändra sig.

– Bibi Rödöö skrev ett sms till mig. Det var i vintras och hon frågade om hon skulle ta bort mig från deras lista, men då händer något med en. Man tänker att det är tredje och sista gången hon ställer den här frågan.

Varför har du tidigare varit så tveksam till att tacka ja?

– Det kan ju låta som en falsk blygsamhet. Jag har alltid ställt frågor, det har varit min grej. Jag har aldrig riktigt känt att jag är så intressant. Det har nog varit det, vad ska jag berätta som folk ska vara intresserade av?

Får hjälp av dotterns pojkvän

För att göra sitt ”Sommar” har hon tagit hjälp av en närstående.

– Min dotters kille, Love Lyssarides, är poddproducent och journalist, de har varit ihop i tio år. Jag frågade honom om han ville göra det här med mig.

I sitt program kommer Renée Nyberg bland annat att berätta om sin farfar och deras osannolika återförening efter att tidigare fått ett dödsbesked. 

Nyberg hintar också om en frågeställning som hon vill få svar på.

– Den här frågan har jag grubblat på i över 20 år sedan min pappa gick bort. Jag kommer att ställa den frågan i programmet till en läkare.

Sedan 2009 har Renée Nyberg och programledarkollegan David Hellenius varit gifta. Också deras kommer deras liv tillsammans också tas upp i sommarpratet.

– Sen berättar jag lite om vårt liv, vilka som nu kan vara intresserade av det. Med David och lite grann hur han är, säger Renée Nyberg och skrattar.


Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.