Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Renée Zellweger om nya Bridget Jones

Efter en sex års lång filmpaus är Reneé Zellweger tillbaka i filmen ”Bridget Jones baby”. Foto: Reimschuessel / Splash News / REIMSCHUESSEL / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Reneé Zellweger och Hugh Grant i förra Bridget Jones-filmen ”På drift med Bridget Jones” från 2004. Foto: Credit: Laurie Sparham. / FILMBOLAG

LONDON. Det är dags för Renée Zellweger att för tredje gången spela den älskade rollen Bridget Jones.

Och skådespelerskan tröttnar aldrig på att gestalta snurriga engelskan.

- Jag gillar exempelvis att hon är så äkta. Det är kul att spela en person som är så öppen, så småklumpig och självförringande.

Bridget Jones är alltså tillbaka i en tredje film. Hon spelas nu liksom förr av den amerikanska skådespelerskan Renée Zellweger som gör sin återkomst efter ett avbrott i filmkarriären på sex år.

Det har gått tolv år sedan den senaste filmen - ”På drift med Bridget Jones” - och Bridget har hunnit bli 43 år. Zellweger själv är 47.

Colin Firth är också tillbaka i sin roll som Mark Darcy. Deras förhållande har spruckit sedan länge, men de träffas igen och denna gång gör han Bridget gravid . Eller gör han?

Han har konkurrens av den amerikanske IT-miljonären Jack Qwant (spelad av Patrick Dempsey) som Bridget träffat på en filmfestival. Även han kan vara barnets far. Det är kring denna konflikt som filmen roterar, och vem som verkligen är pappa ska vi förstås inte avslöja.


LÄS MER: Så bra är nya ”Bridget Jones baby”

 

”Lite mindre tråkig”

Det är om nykomlingar som Patrick Dempsey som Colin Firth talar om när han vid presskonferensen här i London talar om ”fräscha ansikten”.

Men några av oss i lokalen tittar garanterat lite extra på Renée Zellweger också.

För två år sedan dök hon upp på en galapremiär när magasinet Elle delade ut Women in Hollywood Awards. Det var svårt att känna kvinnan på bilderna, hon såg inte ut som Renée Zellweger längre.

Det ska säga på en gång att den Renée Zellweger som sitter framför oss liknar sitt gamla jag, mer än personen på Elle-galan. Ja, hon är magrare än förr och definitivt smalare än den Bridget Jones vi såg i de första filmerna men den gången hade hon också medvetet gått upp.

Spekulationerna har dock gått heta om huruvida Renée Zellweger skönhetsopererat sig. Varietys filmskribent Owen Gleiberman skrev en elak krönika efter att ha sett trailern inför den senaste filmen där han sa sig hoppas att han skulle få se Renée Zellweger och inte ett offer för ”Invasion of the Face Snatchers”.

Renée Zellweger gick till motangrepp i en kommentar för Huffington Post där hon nekade att hon gjort något med sitt ansikte.

”Inte för att någon har något med det att göra, men jag har inte fattat något beslut om att ändra mitt ansikte eller operera mina ögon”, skrev hon bland annat.

Och till BBC sa hon häromveckan:

– Det är förvirrande att se hur något du vet inte är sant, blir en sanning bara därför att det upprepas tillräckligt många gånger.

Ämnet hinner inte tas upp på presskonferensen i London. Det närmaste vi kommer är en fråga om hur hon förändrats under sina sex år då hon inte spelat in några filmer.

– Jag är förhoppningsvis lite mindre tråkig än jag varit under de 25 år så jag bara var en skådespelerska, säger Renée Zellweger. Jag ville lära mig något nytt som inte hade något med att läsa in på för en ny roll.

 

LÄS MER: 15 saker du inte visste om Bridget Jones dagbok

Renee Zellweger har spelat rollen två gånger tidigare

Så mycket research om Bridget Jones behövde hon förstås inte göra. Hon har spelat henne två gånger tidigare och verkligen gjort rollfiguren till sin.

Renée Zellweger är född och uppvuxen i Texas (mamman är norska) men det hörs definitivt inte när hon går in i rollen som engelska Bridget.

Hon är i "Bridget Jones Baby” en framgångsrik TV-producent och har slutligen fått kontroll på sin vikt. Men mycket av gamla Bridget finns kvar och Renée Zellweger säger att det finns många sidor av henne som hon beundrar:

– Ja, absolut. Jag gillar exempelvis att hon är så äkta. Det är kul att spela en person som är så öppen, så småklumpig och självförringande. Och i den här filmen har hon ju dessutom två fantastiska killar hon dejtar.

På frågan om hon hur ofta hon själv brukar göra bort sig på samma sätt som Bridget Jones svarar hon:

– Senaste för tio minuter sedan. Det händer hela tiden. Den sista större grejen hände för några månader sedan när jag gjorde en tv-intervju i direktsändning när jag var riktigt jetlaggad.

– Jag tror jag slumrade till mitt under intervjun. Jag är säker på att svaret jag gav inte hängde ihop på något sätt.

Det är oklart hur jetlaggad hon är denna gång, men hon håller sig i alla fall vaken under hela presskonferensen.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.