Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Renée Nybergs svar till Christer Sandelin

Nu stämmer programledaren och TV4-profilen Renée Nyberg in i kritiken mot Christer Sandelin.
Foto: Olle Sporrong
På Instagram har hon gjort ett meddelande som talar sitt tydliga språk.
Foto: Instagram.
Christer Sandelin har fått kritik efter sitt inlägg på Facebook.
Foto: Robban Andersson

Här är Renée Nybergs diss mot Christer Sandelin.

Efter hans kritiserade inlägg i flyktingdebatten ger hon honom ett tydligt meddelande.

Det var i förrgår som artisten Christer Sandelin gjorde ett uppmärksammat inlägg på Facebook. Där skriver han att han vill att Sverigedemokraterna leder landet och att Jimmie Åkesson bör bli statsminister.

"dom som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till dom samhällen där inget fungerar längre", skriver han i inlägget och fortsätter:

"finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2000 flyktingar som dagligen in i vårt land ...... ( men inte i Norge inte Dammark inte i Finland inte)".


LÄS MER: Christer Sandelin vill att SD leder landet.


Efter inlägget har stark kritik riktats mot artisten, bland annat från flera artistkolleger.

"Är det här på riktigt?", undrar "Så mycket bättre"-aktuella Andreas Kleerup, SVT-profilen Karin Adelsköld skrev: "Vet inte vad jag är mest chockad över: att Christer Sandelin är rasist eller att han inte kan stava", och komikern Henrik Schyffert undrade om Sandelin hade "mixtrat med dosetten nu igen?".

Även Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt kritiserade Christer Sandelin för Facebookinlägget.

"Vill ha dig i mörkret hos mig fick med ens en helt annan innebörd", skrev Strömstedt bland annat på Twitter.

Nu stämmer programledaren och TV4-profilen Renée Nyberg in i kritiken. På Instagram har hon gjort ett meddelande som talar sitt tydliga språk. En skärmdump av telefonen visar hur hon har skrivit in "Christer Sandelin" i mottagarfältet. I textrutan har hon gjort flera tummen ner med olika hudfärg. Till bilden skriver hon: "Har ni sett att emojisarna finns i alla färger?!".https://instagram.com/p/9GP0JxjQGp/


LÄS MER: SVT tar avstånd från Karin Adelsköld.


Christer Sandelin svarade i går på kritiken från bland annat sina artistkolleger. Detta efter att han hade raderat det kritiserade Facebookinlägget.

– Det är så lätt att sitta där på sitt slott, på sin tron och säga saker. Då kan de väl upplåta sina bostäder och bo i tältläget själva?, sa Sandelin till DN.

– Jag är inte rasist. Jag tror ju på humanism, sa han också till tidningen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.