Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekordsegern i ”På spåret” – beskedet om duons framtid

Foto: SVT / SVT Pressbild

Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg står som vinnare av årets ”På spåret” – och finalen blir historisk.

Efter att ha vunnit och slagit rekord i högst finalpoäng berättar Amiri om duons framtid i programmet.

– Jag tror, säger jag nu, att det blir svårt att se att vi gör det här riktigt så snart igen, säger Parisa Amiri. 

Efter flera veckors tävlande möts två tidigare vinnare i finalen av ”På spåret”. En bra bit in i tävlingen är det jämt mellan de två lagen – men mot slutet drar Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg i väg och vinner mot Josefin Johansson och Johar Bendjelloul. 

Wetterberg och Amiri vinner inte bara för andra året i rad, de slår också rekord i högst finalpoäng i ”På spåret”. Deras motståndare samlar ihop 40 poäng, vilket brukar räcka för att vinna. Men vinnarduon briljerar med sina 48 poäng – vilket är den högsta siffran i en final genom tiderna.

Amiri om förväntan inför ”På spåret”

Parisa Amiri berättar att duon, trots att de vann när de debuterade året tidigare, inte förväntade sig att det skulle gå så bra som det gick. 

 – Nu går vi in där och försöker göra det här med ett leende. Men vi förväntade oss absolut ingenting, säger Amiri om finalen. 

Amiri och Wetterbergs framgång i programmet tror Amiri kan vara att de kompletterar varandra och fyller i från var sin ände, men också att de har väldigt roligt ihop. 

– Sen så älskar jag också att Gunnar stöttar mig så fruktansvärt mycket. Alltså hitta den man som är så bekväm med att lyfta fram en yngre kvinna på det sättet, säger Amiri. 

Beskedet om framtiden

Efter att nu ha stått som vinnare i ”På spåret” två år i rad, och att dessutom ha kammat hem högst finalpoäng, berättar Parisa Amiri att duon troligtvis inte kommer att synas i programmet på ett bra tag.

– Jag tror, säger jag nu, att det blir svårt att se att vi gör det här riktigt så snart igen. 

Fredrik Lindströms plötsliga bokstavsmiss – i ”På spåret

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.