Reklamen dras in efter hårda kritiken

Kendall Jenners reklam med läskföretaget Pepsi har dragits in, efter stora protester.
Foto: Vince Flores / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO
I Pepsireklamen syns Jenner stoppa kravallpoliser genom att ge dem Pepsi.
Foto: Perez/X17online.Com / PEREZ/X17ONLINE.COM/IBL X17 INC

Kendall Jenners reklam med läskföretaget Pepsi har dragits in, efter stora protester.

I Pepsireklamen syns Jenner stoppa kravallpoliser genom att ge dem Pepsi.

"Det var inte meningen att ta förminska ett allvarligt ämne” skriver Pepsi i ett uttalande.

Kardashian-systern och supermodellen Kendall Jenner, 21, kritiseras hårt efter en reklam med läskföretaget Pepsi.

I reklamfilmen gestaltas en demonstration för mänskliga rättigheter, och Jenner tränger sig igenom folkmassorna mot arga kravallpoliser som försöker hålla demonstrationen i schack. När hon ger en polisofficer en burk Pepsi så börjar han le, och alla jublar.

Nu anklagas reklamen för att förminska amerikanska folkrättsrörelser som det omtalade "Black lives matter". I sociala medier får läskföretaget hård kritik för att de försöker göra pengar på demonstrationerna.


LÄS MER: Bilden på Kendall Jenner får alla fansen att undra 


Kendall Jenner får en ursäkt av Pepsi efter reklamen


LÄS MER: Efter omslagsbilden – nu reagerar läsarna


Under onsdagen blev det klart att Pepsi drar tillbaka den kritiserade reklamfilmen med Kendall Jenner, och företaget ber både sina kunder och modellen om ursäkt.

”Vi gjorde uppenbarligen en missbedömning och ber om ursäkt. Det var inte meningen att ta förminska ett allvarligt ämne” skriver de i sitt uttalande.

På sociala medier har skämt florerat kring reklamfilmen, där många ironiserar över hur mycket en burk läsk hade kunnat hjälpa frihetsrörelserna i USA.

Martin Luther King Jr:s dotter Bernice King skämtar på Twitter med en bild på sin pappa när han protesterar och hålls tillbaka av polis.

"Om pappa bara hade känt till kraften hos Pepsi" skriver hon till bilden.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.