Reidar, 63, blir upphetsad av galon

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Reidar, 63, i fullt galonställ hemma hos sig
Foto: Kanal 5
Så här ser Reidar ut utan galon-masken
Foto: Kanal 5

Reidar, 63, har lagt omkring 40 000 kronor på galonkläder.

Inför sin medverkan i Kanal 5:s "Outsiders" berättar han om sin stora passion – och hur svårt det egentligen är att sova med gasmask på.

– Man blir ju sexuellt upphetsad av det här. Det är som en drog, säger han.

I onsdagens avsnitt av "Outsiders", som sänds på Kanal 5 klockan 21.00, är norrmannen Reidar, 63, en av huvudpersonerna. Reidar älskar galon mer än nästan något annat och kan inte leva utan det. Intresset för galon började för över 20 år sedan och för två år sedan blev det hela mer allvarsamt. Då började nämligen Reidar, som tidigare försökt hålla sin passion hemlig, våga leva ut på allvar.

– Jag har haft det i mig en längre tid men det har inte utkristalliserat sig in public tidigare. Jag gillar att ha på mig galon på mig inomhus och så har jag på mig det om natten när jag ska lägga mig med gasmasken och det hela...

Du sover med gasmask?

– Ja, men inte så ofta just nu för det är inte en så stor grej för mig längre, jag har blivit så van vid det. Men av och till gör jag det.


LÄS MER: Mathias, 26, har sex med skogen i Kanal 5


Är det inte jobbigt?

– Nej egentligen inte för jag har fixat lite på den masken jag har. Och så passar jag på att ha sovrumsfönstret öppet, det är viktigt att det är genomströmning av frisk luft i rummet där jag sover. För då får jag frisk luft in i masken. Men de första nätterna vaknade jag i panik för jag var inte van vid att ha en mask tätt runt huvudet på mig om natten. Men så blev jag van vid det och det är en härlig känsla! Det är nästan som en drog, säger Reidar och fortsätter:

– Det är bara sju år tills jag är 70 och så uppför jag mig på det här sättet. Men jag känner mig inte som en gammal gubbe, inte sen jag började med galonet. Andra kanske tycker att jag är helt tokig men sådant är livet.

Vad är det som är så härligt med just galon?

– Man blir ju sexuellt upphetsad av det här. Det är något när man känner galonet, speciellt när man har två lager på. Det inre lagret är ut och in om du förstår mig. Då får man utsidan in och känner man det kalla tjocka galonet. Det känns sexuellt pirrande rakt ut, ingen tvekan om det. När man drar på sig långa gummihandskar och en gasmask då är det en perfekt njutelse.

Du vill ha galon på dig när du har sex?

– Ja för mig fungerar det perfekt, när jag får på mig galon får jag tändning direkt. Men det är svårt om man har torrdräkten på för den har blixtlåset på ryggen, men har man galonbyxan på är det bara att dra ner och köra. Jag är lite intresserad av bondage också men jag har inte så stora möjligheter när jag bor som ensam kille.

Galonet kan bli problem – om man är gift

Genom att vara öppen med sin böjelse hoppas Reidar nu att fler ska våga ta steget fullt ut och omfamna galonet. Under sitt alias Rainor1999 är han också aktiv på sociala medier där han letar efter likasinnade att dela sina upplevelser med.

– Det finns många som sitter och gömmer sig bakom gardinerna men som gärna vill njuta mer så som det var för mig i början. Det här handlar inte om att sätta mig i centrum utan vad jag känner och vilken härlig känsla galonet kan ge. Många människor som säkert fått en härlig upplevelse om de vågade prova, säger han och tillägger:

– Sedan är det inte alla som är i samma situation som jag, jag bor ju ensam och kan göra vad jag vill. Dessutom har jag inget jobb så jag har hela dagarna för mig själv. Andra kanske är gifta och om deras partner inte tänder på galon kan det bli problem.

Hur mycket pengar har du lagt på galon?

– Åh herregud. Jag har tre torrdräkter som jag har köpt begagnat och den fjärde är på väg från Finland. De har väl kostat ungefär 20 000 kronor tillsammans. Sedan har jag ju byxor, jackor och andra dräkter. Jag har nog lagt ungefär 40 000 på det.


LÄS MER: Hon lever som en mänsklig häst


Har du lyckats träffa någon som delar din passion?

– Jag är lite på gång med en finsk dam men hon är inte så intresserad av galon. Gasmask och latex är mer hennes grej. Men jag tror att 2017 är året då jag träffar någon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.