Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regissörer oroade sig för Bruce Willis – ändrade i manus

Bruce Willis.
Foto: JACKSON LEE / SPLASH NEWS / JACKSON LEE / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Bruce Willis.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bruce Willis familj meddelade under onsdagen att han skådespelaren avslutar sin karriär efter att ha drabbats av afasi.

Nu skriver Los Angeles Times att flera som jobbat med Willis länge oroat sig för hans hälsa och att man bland annat tvingats ändra i skådespelarens manus.

– Det var inte så att det var irriterande utan det var mer ”hur gör vi så att Bruce inte ser dålig ut?”, säger en källa till tidningen.

Efter över 40 år i branschen avslutar Bruce Willis, 67, sin skådespelarkarriär. Beslutet kommer efter att Willis drabbats av afasi, en språkstörning, något hans familj meddelade på onsdagskvällen.

Nu rapporterar Los Angeles Times att regissörer och andra inom filmbranschen som jobbat med Bruce Willis oroat sig för honom i flera år. 

För tidningen berättar flera att de märkt att 67-åringens hälsotillstånd förändrats.

Regissören Mike Burns, som står bakom filmen ”Out of death”, tog ett beslut om att korta ner Willis manus med hela fem sidor – bara dagar innan skådespelaren skulle börja spela in filmen.

”Det ser ut som att vi kommer behöva korta ner Bruces antal sidor med ungefär fem sidor. Vi måste också göra om hans dialoger en del så att det inte är några monologer, etc”, ska Burns ha skrivit i ett mejl till filmens manusförfattare enligt Los Angeles Times.

Flera uppges ha oroat sig för Willis hälsotillstånd efter att ett antal incidenter ska ha inträffat vid olika filminspelningar.

Bland annat ska Willis ha skjutit med en pistol på fel signal, men ingen skadades vid tillfället. 

Skådespelaren ska även ha haft stora svårigheter med att komma ihåg sina repliker. Enligt Los Angeles Times ska det ha varit så pass illa att Willis hade en hörsnäcka där en person repeterade replikerna för honom.

”Han förstod inte vad det betydde”

Jesse V. Johnson, som regisserade lågbudgetfilmen ”White Elephant”, där Bruce Willis hade en roll, berättar för Los Angeles Times att han var orolig för skådespelarens hälsa under inspelningen.

Han vände sig till 67-åringens team för att fråga hur det var fatt.

– De sa att han var glad över att vara där, men att det var bäst om vi blev klara med inspelningen vid lunch och lät honom åka hem tidigt.

Andra som arbetade med filmen berättar för Los Angeles Times att de skyndade sig att spela in Willis scener och att skådespelar flera gånger ska ha frågat teamet om var han befann sig.

– Det var inte så att det var irriterande utan det var mer ”hur gör vi så att Bruce inte ser dålig ut?”. Någon sa repliken han skulle säga och han förstod inte vad det betydde. Han var som en marionett.

Medverkar i elva filmer 2022

Under 2021 medverkade Bruce Willis i sju filmer och under 2022 medverkar han i hela elva filmer, något DN rapporterar om.

Los Angeles Times skriver att skådespelarens agenter såg till att filminspelningarna begränsades till endast två dagar. I Willis kontrakt stod även att han inte kunde jobba mer än åtta timmar per dag. Enligt produktionskällor till tidningen ska han dock oftast endast ha jobbat i fyra timmar per dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.