Sam Mendes och Daniel Craig. Foto: David Fisher/RexSam Mendes och Daniel Craig. Foto: David Fisher/Rex
Sam Mendes och Daniel Craig. Foto: David Fisher/Rex
Daniel Craig i rollen som 007. Foto: Greg Williams / GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS / GETTY IMAGES GETTYDaniel Craig i rollen som 007. Foto: Greg Williams / GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS / GETTY IMAGES GETTY
Daniel Craig i rollen som 007. Foto: Greg Williams / GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS / GETTY IMAGES GETTY

Regissörens besked om nya James Bond

Publicerad

Sedan Daniel Craig meddelade att han inte kommer att göra rollen som James Bond i nästa film har spekulationerna satt igång.

Senast i raden av möjliga skådespelare som kan gestalta superagenten är "Billy Elliot"-stjärnan Jamie Bell.

Nu ger regissören Sam Mendes ett nytt besked om kommande filmen och avslöjar att det kommer bli ett "oväntat val".

Tio år efter sin första Bond-film har skådespelaren Daniel Craig, 48, tackat nej till att spela rollen igen.

Beskedet satte snabbt igång spekulationerna bland fansen och stjärnor som Tom Hiddleston, 35, från "The Avengers", Aidan Turner, 32, från "Being Human", Idris Elba, 43, från "Mandela", Damian Lewis, 45, från "Homeland" och "Billy Elliot"-skådisen Jamie Bell har kommit fram som tänkbara namn.

Även Arkiv X-stjärnan Gillian Anderson, 47, har gett sig in i kampen och hävdat att det är hög tid för en kvinnlig Bond.

Sam Mendes: "Oväntat val"

Nu ger Sam Mendes som regisserade "Skyfall" och "Spectre" nya besked om planeringen av nya filmen och avslöjar att valet av skådespelare i huvudrollen kommer att vara ett "oväntat val".

- Jag kan garantera att vad som än händer kommer det inte bli något väntat, säger han till Daily Record.

 

LÄS MER: Gillian Anderson vill spela James Bond

 

Mendes berättar även att det inte är han som kommer att regissera nästa Bond-film utan att valet ligger hos producenten Barbara Broccoli, som han även hyllar för sina insatser.

 

Jobbar med nya projekt

Själv har han redan börjat jobba på ett nytt projekt.

– Jag är en berättare och i slutet av dagen vill jag berätta historier om nya karaktärer, säger han till tidningen.

 

LÄS MER: Daniel Craigs besked om "Bond"-filmerna

 

Daniel Craig berättade tidigare i år att han har tackat nej till att spela rollen som agent 007 för femte gången trots att han enligt uppgifter var erbjuden 820 miljoner svenska kronor för uppdraget.

När hans senaste Bond-film "Spectre" hade premiär förra året berättade skådespelaren hur trött han var på rollen.

– Jag är färdig med det för till fället. Vi är slut. Allt jag vill är att gå vidare, sa Craig då.

 

LÄS MER: Barnstjärnan kan bli den nya James Bond

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag