Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regissören Bengt Blomgren är död

Regissören, skådespelaren och manusförfattaren Bengt Blomgren är död. Han blev bland annat känd för rollen som Ernst i "Tre kronor". Bilden är från 1997.Foto: Rolf Höjer / Scanpix /
Skådespelaren Bengt Blomgren i rollen som Erik under filminspelningen av sin debutfilm "Flickan från från fjällbyn" i Juli 1948.Foto: Scanpix

STOCKHOLM. Regissören, skådespelaren och manusförfattaren Bengt Blomgren är död. Han avled på torsdagen.

Bengt Blomgren jobbade som regissör på Riksteatern i över 30 år och har regisserat filmer som "I rök och dans" (1954), "På heder och skoj" (1956) och "Hällebäcks gård" (1961). Han medverkade i flertalet svenska serier, däribland "Tre kronor" och "Rederiet".

Bengt Blomgren ville själv karaktärisera sig som var regissör i första hand, säger hans fru Anges Blomgren till TT Spektra.

– Han kommer att bli ihågkommen som en mycket ödmjuk person med stor integritet och väldigt stort hjärta, säger Agnes Blomgren.

Bengt Blomgren var aktiv fram till ungefär ett år sedan, då han diagnostiserades med prostatacancer. Han blev 89 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.