Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regissören bakom kultfilmen i koma

Den hyllade filmregissören John Singleton, som gjorde 90-talsklassikern ”Boyz n the hood”, drabbades i förra veckan av en massiv stroke och ligger nu i koma. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Ice Cube, Laurence Fishburne och Cuba Gooding Jr i ”Boyz n the hood”. Foto: FILMBOLAG
Janet Jackson och Tupac Shakur i ”Poetic justice”. Foto: FILMBOLAG

Den hyllade filmregissören John Singleton drabbades i förra veckan av en massiv stroke och ligger nu i koma, skriver TMZ.  

Singleton är mest känd för 90-talsfilmerna ”Boyz n the Hood” och ”Poetic Justice”. 

Regissören John Singleton, 51, drabbades i förra veckan av en stroke. Det som familjen inledningsvis trodde var en mindre stroke visade sig vara massiv, och enligt uppgifter till TMZ ligger stjärnregissören nu i koma.

Singleton ska ha upplevt problem med sina ben när han återvände från Costa Rica i förra veckan. Han sökte då hjälp på sjukhuset i Los Angeles där han senare drabbades av en stroke. 

Familjen har tidigare bekräftat att Singleton drabbats av en stroke den 17 april.

Enligt dokument som CNN har tagit del av ska filmskaparens mamma Sheila Ward nu ha ansökt om att temporärt förmyndarskap för sin son. Enligt dokumenten är Singleton ”för närvarande är i koma och är oförmögen att ta hand om sina personliga behov eller hantera sina ekonomiska resurser”.

Singleton bakom filmen ”Boyz n the hood”

John Singleton är främst känd för 90-talsklassikern ”Boyz n the Hood”, som han blev dubbelt Oscarsnominerad för 1991. Filmen utspelas i stadsdelen South Central i Los Angeles och i huvudrollerna syns Cuba Gooding Jr., Ice Cube, Morris Chestnut och Larry Fishburne. 

Han gjorde även filmen ”Poetic Justice” två år senare med bland andra Janet Jackson och Tupac Shakur.

På senare år har han bland annat varit en av medskaparna av dramaserien ”Snowfall” som under förra året blev klar för en tredje säsong. 

Stöttas på sociala medier

Filmskaparen Ava DuVernay är en av dem som visar sitt stöd för Singleton på sociala medier. 

”Hans filmer hjälpte till att forma mig. Hans vänlighet lyfte upp mig. Jag minns när han kom till min premiär för många år sedan.”

https://twitter.com/ava/status/1121556650899361793