När Regina Lund och Themba Tainton spelade in sexscenerna i "Kärlekens språk" skickades alla utom fotografen ut ur rummet.
När Regina Lund och Themba Tainton spelade in sexscenerna i "Kärlekens språk" skickades alla utom fotografen ut ur rummet.

Regina Lund visar sina bilder ur sexfilmen

Publicerad
Uppdaterad
Redan långt före inspelningen skapade den rubriker för sina explicita sexscener.
På måndag har "Kärlekens språk" premiär, och huvudrollsinnehavaren Regina Lund är trött på att behöva försvara filmen.
- Det är fan så mycket bättre med kärlek än med detta ständiga våld, säger hon.

BILD-SPECIAL: Se fler bilder ur "Kärlekens språk".

När Regina Lund och Themba Tainton spelade in sina sexscener i "Kärlekens språk" skickades alla utom fotografen ut ur rummet. " Och sen körde vi bara på. Regissören hade stort förtroende för oss i det läget." Sexscenerna i nya "Kärlekens språk" är mycket heta. Det visas explicita samlagsscener både med heterosexuella och homosexuella par, och inte minst mellan huvudrollsinnehavaren Regina Lund (Stella Måne) och hennes pojkvän i filmen, Themba Tainton (Loyd). När de spelade in scenerna lämnade hela produktionsteamet rummet. - Det var bara vi och fotografen kvar. Och sen körde vi bara på. Det var skönt att regissören Anders Lennberg hade förtroende för oss i det läget, säger Regina Lund. Tror det är simulerat Det har spekulerats i att sexscenerna skulle vara äkta. Regissören Anders Lennberg: - Det ser väldigt autentiskt ut, men det är simulerat. Tror jag. Jag har inte vågat fråga. Och Regina Lund har hunnit tröttna på att behöva försvara rollen och filmen, som varit omdiskuterad sedan långt innan den ens spelades in. - Folk är så snabba att dra slutsatsen att bara för att det är sex så är det våldsporr. Det är fan så mycket bättre att visa kärlek än det ständiga våld som är så accepterat, säger hon. - Men Maj-Briht Bergström-Walan sa till mig att hon fick stå ut med folk som sa "usch, hur kan du vara med i något sånt" redan på 60-talet. Dålig förebild Regina Lund tycker att det är bra att rollen visar att Stella Måne trots sin lyckade karriär har ett miserabelt sexliv. - Stella Måne är en dålig förebild. Regina Lund är en bra förebild, säger hon, men menar samtidigt att det är jobbigt när folk tror att hon är sexupplysare. - Jag är skådespelare, och låtskrivare, och det här är en roll det tog mig åtta dagar att spela in. Det var ett år sedan hon spelade in filmen, och först i går såg hon det färdiga resultatet. - Det var faktiskt läskigare att se den än att spela in den. Det blev som, "oj!" Men man gör sitt bästa, och jag hoppas att den fyller en funktion och spräcker fördomar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag