Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regina Lund riskerade att vräkas – åkte till Maldiverna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Regina Lund riskerade vräkning efter en skuld på 31 668 kronor – då reste hon till Maldiverna.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
På Instagram la hon upp bilder på resan till Maldiverna.
Foto: Regina Lund / Instagram
Hon har även lagt upp bild från en resa till ett spa i Piteå.
Foto: Regina Lund / Instagram

Regina Lund, 53, hade inte betalat hyran sedan augusti 2020 och riskerade vräkning.

Då åkte hon på lyxresa till Maldiverna.

”Jag hade möjlighet att jobba två veckor vid havet, jag kan säga att jag skulle göra det igen utan att blinka.”, skriver hon till Aftonbladet.

Regina Lund hade likt många andra kulturarbetare ett tungt 2020. I augusti i fjol betalade hon sin sista hyra, sedan tog pengarna slut, uppger hon.

Hennes skuld till Familjebostäder uppgick till 31 668 kronor för obetalda räkningar mellan augusti och december i fjol, och fallet skulle upp i domstol där Familjebostäder ville se henne vräkt.

Det står i papperen att jag måste lämna min lägenhet omgående. Jag trodde inte detta hände i Sverige”, skrev hon till Aftonbladet tidigare i veckan.

Trots skulderna valde hon i januari att åka på en jobbresa till en lyxresort på Maldiverna, vilket Stoppa pressarna var först att rapportera om.

Jag hade möjlighet till det och har vänner där. Det var jobb men man får det att se ut som om det är semester för det är så det funkar med Insta. Det kostade mindre än om jag stannat hemma. Jag hade möjlighet att jobba två veckor vid havet, jag kan säga att jag skulle göra det igen utan att blinka. Vad är det för fel att jobba på en vacker plats?”, skriver hon till Aftonbladet.

När Expressen frågar henne om kritiken som riktats mot resan svarar hon på mejl:

Jag önskar att dom blir lyckliga och framgångsrika och gör det dom älskar. Människor som gör det dom älskar har inte tid att snacka skit, intrigera och kritisera. Människor behöver hitta sin egen väg. Jag har hittat min, jag vet vem jag är och var jag är påväg. Jag är sann och ärlig. Jag älskar det jag gör.”

Förstår du att det kan sticka i ögonen att resa dit när man samtidigt har obetalda hyror?

Varför ska jag redovisa kronologin i mitt liv och hur jag skapar? Vem har rätten att sätta sig över mitt liv? Mitt liv, mina beslut! Jag ger er frihet att ägna er åt era liv och sticker det i era ögon så titta åt annat håll! Sopa rent under egen matta innan ni börjar titta under andras!

Fansen hjälpte henne: ”Gråtfärdig av lycka”

Förra veckan kontaktade hon socialtjänsten och bad om hjälp, men hade i början av veckan inte fått något gehör, berättar hon för tidningen.

Kort efter att 53-åringen berättat om sin ekonomiska situation med den obetalda hyran startade hennes fans en insamling som skulle hjälpa henne med skulderna.

Under onsdagen stod det klart att hon hade fått ihop pengarna som behövdes för att slippa bli vräkt, och efteråt ville hon rikta ett stort tack till alla.

Jag är så glad , stolt och tacksam över mina fans och supporters! Jag älskar verkligen allihopa!! Det känns helt fantastiskt att det finns så mycket godhet därute och en stoooor sten har fallit från mitt hjärta”, skriver hon i ett mejl till Expressen.

Vad ska du göra för att undvika att hamna i en liknande situation?

Samma sak jag gör varje dag. Fortsätta vara mig själv och fortsätta skapa. Omge mig med rätt personer som är kunniga inom mitt område och som har spets kompetens. Jag jobbar som vanligt och jag har en övergripande plan som är högst privat.”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/CJzquQ8htp2/

Tårarna framför Erik och Lotta i ”Återskaparna”

Tårarna framför Erik och Lotta i "Återskaparna"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.