Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regina Lund naken på utställning

Konstnären Johan Wattberg sprang på Regina Lund på stan. Hon frågade om han ville måla av henne naken. Det ville han och resultatet ställs nu ut på galleri.
Regina Lund utan en tråd på kroppen. Förevigad i olja på duk. Den som vill ha sin egen nakenmålning av Regina har nu chansen.
Regina Lund.
I kväll ställer konstnären Johan Wattberg ut 14 tavlor där Regina Lund målats av naken. Förutom dessa tavlor ställs även porträtt av Thorsten Flinck och andra Stockholmsprofiler ut. Nakenmålningarna av Regina har även använts på omslaget till hennes nya skiva "Everybodys darling" som släpptes den 24 september. – Jag sprang på Regina på stan och då frågade hon mig om jag ville måla av henne naken. Hon hade sett mina tavlor innan och gillade dem, säger Johan Wattberg.

"Bättre med fotografier"

Inför skapandet av tavlorna tog Johan över 200 nakenbilder på Regina att ha som grund när han skulle måla av henne. – Jag tycker det är bättre att ha fotografier att utgå ifrån. Det kan vara stressande att ha en modell framför sig när man målar, säger han. Johan Wattberg är mycket nöjd med tavlorna av Regina och tycker att det gick mycket bra att arbeta med henne. – Vi fungerar väldigt bra ihop, och jag tycker att jag får fram hennes speciella blick och personlighet i tavlorna.

Kostar 30 000 kronor

Tavlorna är också till salu, och den som vill ha en nakenmålning av Regina Lund får räkna med att betala mellan tjugo och trettio tusen kronor. Expressen har försökt nå Regina Lund för en kommentar utan resultat.

Utställningen

Utställningen heter "Raw power" och pågår på galleri Gummessons i Stockholm fram till 9 november.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!