Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regina Lund fri från cancern: "Eufori"

HÅRET TILLBAKA. Under cellgiftbehandlingen tappade Regina Lund håret. Nu har hon lagt perukerna på hyllan. "Håret växer som sjutton", säger hon. Foto: All Over Press
Persbrandt har varit ett stort stöd. Foto: PRIVAT

Regina Lund har vunnit över cancern.

En av alla vänner som har stöttat henne under sjukdomstiden är kollegan Mikael Persbrandt, som besökte hennes konstutställning och köpte en tavla.

- Han har ett stort hjärta, säger Regina Lund.

BERÄTTADE I EXPRESSEN

Den 5 oktober förra året berättade Regina Lund för första gången om sin cancer i en intervju i Expressen. Då delade hon med sig av den svåra domen hon fick i början av sjukdomstiden där läkarna gav henne ett år att leva.

-

Peruken åkte av i samband med "Tillsammans mot cancer"-galan i hopp om att hjälpa andra. Den 27 oktober berättar Regina Lund om stödet som vällt in efter att hon berättade om cancern. "Det har varit en kärleksexplosion från alla håll i landet sen jag 'kom ut'", sa hon då i Expressen.

-

Regina Lund deltog i tv-galan "Tillsammans mot cancer" den 28 oktober. "Eftersom jag är mitt uppe i min behandling kände jag att det var viktigt att stötta de drabbade från insidan", sa hon till Expressen då.

Det var under påskhelgen förra året som Regina Lund, 46, fick det fasansfulla beskedet att hon hade drabbats av bröstcancer. Sedan dess har hon slagits - stenhårt - mot sjukdomen. Hon gick igenom en operation och har därefter behandlats med strålning och cellgifter. Håret föll av och livet var mörkt.

Men nu har allt äntligen vänt. Sedan ett par veckor tillbaka är Regina Lund botad och de tunga behandlingarna är över. Nu krävs det bara förebyggande medicinering och läkarna ser på hennes framtid som ljus, då det inte finns några cancerceller kvar.

"Känner eufori"

- Jag känner eufori, enorm glädje, tacksamhet och frihet. Jag har fått den bästa tänkbara vård och jag sänder min tacksamhet till alla som stöttat, peppat, botat och hjälpt mig på olika vis, skriver hon i ett mejl.

De många vännerna har hela tiden funnits där som ett tryggt stöd genom sjukdomstiden och de hjälpte henne att hitta styrkan.

- Den fick jag från kärleken till min son, från kärleken till livet och till mina vänner. Jag skulle kunna göra en lång lista på alla som stöttat mig så fint men den listan finns i mitt hjärta och de som hjälpt mig vet, skriver hon i mejlet.

Nu har Regina Lund börjat arbeta och ställer ut sina tavlor på ett galleri i Stockholm. Kollegan Mikael Persbrandt finns där för Regina Lund, både som vän och konstköpare.

Målade sig frisk

- Micke har varit ett stort stöd. Han har ett stort hjärta och är en klok, empatisk och genomlevd själ. Han stöttar mig även i mitt konstnärskap och gillar det jag gör. I förrgår köpte han min målning "Påfågel" som är en av de målningar som jag målade mig frisk genom, skriver hon.

Regina Lund är övertygad om att hon har blivit starkare efter den svåra tiden, lite som en superhjälte. Hon har ju fått ett nytt liv - ett ännu roligare liv, som hon beskriver det.

Lyckligare nu

- Allt är enklare och roligare. Som att allt var svartvitt och nu har det blivit färgfilm. Jag är lite mer förlåtande emot mig själv också tror jag, skriver och fortsätter:

- Jag är i stort en ännu lyckligare människa än innan.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!