Regina Lund öppnade upp sig i "Stjärnorna på slottet" och berättade om den tuffa uppväxten. Foto: SVTRegina Lund öppnade upp sig i "Stjärnorna på slottet" och berättade om den tuffa uppväxten. Foto: SVT
Regina Lund öppnade upp sig i "Stjärnorna på slottet" och berättade om den tuffa uppväxten. Foto: SVT
Bland annat berättar hon om ögonblicket då hon lämnades hos sin farmor och farfar. Foto: SVTBland annat berättar hon om ögonblicket då hon lämnades hos sin farmor och farfar. Foto: SVT
Bland annat berättar hon om ögonblicket då hon lämnades hos sin farmor och farfar.  Foto: SVT
Peter Jöback blev tagen då han såg Regina Lund efter cancerbeskedet. Foto: SVTPeter Jöback blev tagen då han såg Regina Lund efter cancerbeskedet. Foto: SVT
Peter Jöback blev tagen då han såg Regina Lund efter cancerbeskedet.  Foto: SVT
Regina Lund, 50, i "Stjärnorna på slottet".Regina Lund, 50, i "Stjärnorna på slottet".
Regina Lund, 50, i "Stjärnorna på slottet".
Regina Lund som tioåring. Foto: SVTRegina Lund som tioåring. Foto: SVT
Regina Lund som tioåring.  Foto: SVT

Regina Lund bryter ihop i tårar – avslöjar tragiken

Publicerad

Regina Lund, 50, berättar öppenhjärtigt om sin svåra uppväxt och cancerkamp i "Stjärnorna på slottet". 

Skådespelaren växte upp utan sina föräldrar – något som satte djupa spår i henne. 

– Den lilla tioåriga flickan som hoppas att någon kommer och kramar mig efter föreställningen, hon finns kvar, säger Regina Lund i programmet. 

Regina Lund växte upp utan sina föräldrar efter deras separation. 

Men både hennes mamma, skådespelaren Sonja Lund, och pappan Christian Lund, som var regissör, bildade nya familjer. 

Regina Lund blev ensam kvar. Hon växte upp med sin farmor och farfar i Gävle, medan föräldrarna bodde på var sin annan ort. 

Ann-Louise Hanson berördes starkt av Regina Lunds berättelse. Foto: SVT

Regina Lund lämnades av föräldrarna

Hon berättar i "Stjärnorna på slottet" om ögonblicket då hon lämnades hos sin farmor och farfar. 

– Jag minns faktiskt fortfarande känslan av min mammas hand när vi gick upp för trappan... Det öppnas en dörr och det första som kommer är liksom en cockerspaniel. Och två människor jag aldrig sett förut. Och här skulle jag bo, men det fattade jag inte. Det var aldrig någon som kom och sade nåt, och helt plötsligt var det alla dofter, en hund jag aldrig sett, människor, ljud... Och sen var jag bara där. 

 

LÄS MER: Regina Lund förgiftad under inspelningen

 

Hon berättar att hon blev väl omhändertagen av farföräldrarna – men hon slutade aldrig att längta efter sina föräldrar. 

– Jag längtade så sjukt mycket efter mina föräldrar. Jag hade ingen aning om varför just jag blev lämnad. För min mamma tog ju hand om min storebror. Och min pappa skapade en ny familj och fick min lillebror och tog hand om mina styvsystrar. Jag levde med konstant sorg, säger Regina Lund. 

Regina Lunds växte upp utan föräldrar – något som satte djupa spår i henne, berättar hon.Foto: SVT

"De kom aldrig" 

Hon minns ett tillfälle då hon var tio år gammal och vann en gymnastiktävling. Flickorna som kom på andra och tredje plats möttes av sina föräldrar. Men Regina Lund stod ensam på podiet. 

– Då var det som att tio år av frånvaro från mina föräldrar blev så påtaglig. De kom aldrig. Skulle de komma nu? Och jag hade alltid en liten, liten förhoppning. 

 

LÄS MER: Regina Lund blev mordhotad efter "Rederiet"

 

Regina Lund berättar att barndomens sorg fortfarande finns inom henne. 

– Den lilla tioåriga flickan som hoppas att någon kommer och kramar mig efter föreställningen, hon finns kvar, säger Regina Lund med tårar i ögonen. 

Regina Lund berättar också om hur hennes värld rasade ihop efter cancerbeskedet.Foto: SVT

Drabbades av cancer

Hon berättar även om ögonblicket då hon som 45-åring fick veta att hon hade drabbats av cancer. 

– Jag står i duschen och faller ihop. När jag kommer in till sjukhuset så hittar de en knöl i bröstet. Det visar sig att det var bröstcancer. Och hela ens värld rasar ju ihop. 

Regina Lund bad om att få vänta med att påbörja cellgiftsbehandlingen så att hon kunde resa till Rom med sin son – något hon tidigare har berättat om i en intervju med Expressen.

– Min son sade, "Mamma, bara så du vet, om du dör så klarar jag mig". Och det var det bästa han kunde ha sagt. Han var så stark. Han var så stark. 

Peter Jöback berättar att han blev tagen då han såg Regina Lund på en cancergala där de båda medverkade. 

– Då var det första gången jag såg dig. Jag visste om att du hade cancer. Du kom in uppsvullen. Och jag kommer ihåg att jag nästan bröt ihop då faktiskt. Även om du och jag inte känner varandra så jättebra. Det blev väldigt starkt, säger Peter Jöback. 

 

LÄS MER: Här är årets stjärnor på "Slottet"  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag