Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regina Lunds svåra kamp mot sjukdomen

Regina Lund talar ut om sin sjukdomskamp i ett inlägg på Instagram.
Foto: /IBL / /IBL
Det var för snart fem år sedan som Regina Lund fick diagnosen bröstcancer, och nu berättar hon om den svåra tiden.
Foto: EXPRESSEN

Regina Lund talar ut om sin sjukdomskamp i ett inlägg på Instagram. 

Det var för snart fem år sedan som hon fick diagnosen bröstcancer, och nu berättar hon om den svåra tiden. 

"Om cancern har lärt mig något så är det att finna styrka i dom svåraste av situationer", skriver Regina Lund på Instagram. 

Skådespelaren och artisten Regina Lund har kämpat mot cancern i flera år. 

Hösten 2013 berättade hon i Expressen om läkarnas skrämmande besked. 

– Jag försökte svamla ihop något, vad som helst som inte var cancer, för att få vara i fred. Jag var i total chock och har varit det i flera månader, sade hon då. 

Berättar om kampen 

Nu berättar hon på sitt Instagramkonto om hur sjukdomen har påverkat henne. 

"Att hitta tillbaka till livet efter att jag drabbades av cancer har varit jättejobbigt", skriver Regina Lund. 

https://www.instagram.com/p/BZslaC8nND4/?taken-by=reginalundofficial

"Jag har prövats inte bara av cancern utan även av livet. Riktigt prövats. Jag har kämpat med efterdyningar av det hela dessa 5 år som gått sen jag fick beskedet. Jag är så enormt tacksam att jag överlevt. Jag är så enormt tacksam gentemot alla och allt som gjort att jag klarat mig", fortsätter hon i inlägget. 

"Om cancern har lärt mig något så är det att finna styrka i dom svåraste av situationer och den styrkan kan se ut på så många vis , det är inte alltid den syns utanpå, styrka kan vara att du vågar vara vilse och transparent, skör , gråtandes och dela din sorg, smärta och förvirring utan att känna skam". 

Inlägget gjordes på söndagen den 1 oktober, dagen som Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation har utlyst till nationell bröstcancerdag. 

Tvekade att berätta 

Regina Lund berättar att hon tvekade till att prata mer om sin sjukdom eftersom det skrämmer människor i hennes närhet. 

– Jag var i tvivel om jag skulle prata om cancer någonsin mer för jag märkte att det fanns så mycket rädslor kring mig och producenter verkar nervösa om dom vågar satsa på mig, säger hon. 

– Det är en kamp jag mörkat bitvis med mycket smärta, men nu börjar jag bli starkare så nu kan jag prata om det utan att bli rädd. Jag bestämde mig för att inte fega utan att prata om det för att stötta andra och också för att våga vara mer transparent. 

Medverkar i "Stjärnorna på slottet" 

Regina Lund medverkar i årets upplaga av SVT:s "Stjärnorna på slottet", som börjar sändas vid årsskiftet, och hon avslutade just inspelningen av den andra säsongen av dramakomedin "Bonusfamiljen", som ska sändas i SVT Play nästa år. 

Hon planerar även en dokumentär om regnskogen Amazonas. Regnskogens överlevnad är en hjärtefråga för Regina Lund, och hon jobbar ideellt som ambassadör för föreningen Amazon Watch Sverige, berättar hon.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.