Regiassistenten sparkades för en vapenincident 2019

Rachel Mason var vän med den avlidna filmfotografen Halyna Hutchins. Hon har pratat med med skådelspelaren Alec Baldwin i telefon efter tragedin.
Dave Halls.
Foto: IMDB
Halyna Hutchins, 42, avled av sina skador från vådaskottet.
Foto: ANDRES LEIGHTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Alec Baldwin.
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Regiassistenten Dave Halls var den som gav vapnet till Alec Baldwin – och har tidigare sparkats från en annan filminspelning.

Anledningen: En incident med en vapenattrapp, rapporterar CNN. 

Nu framkommer också fler detaljer: samma dag som det dödande skottet ska personer ha skjutit på ölburkar med samma vapen.

Det var i förra veckan som Alec Baldwin av misstag sköt filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48, på inspelningen av filmen ”Rust”.

I utredningen av händelsen har det framkommit att skådespelaren fick vapen givet till sig av regiassistenten Dave Halls. Han ska ha uppgett att vapnet var ”kallt”. Det innebär att det inte är laddat och alltså säkert att använda.

Nöjessajten The Wrap rapporterar också att vapnet ska ha använts samma dag – då för att skjuta prickskytte mot ölburkar. Bara timmar senare sköts personerna av misstag.

Halyna Hutchins, 42, avled av sina skador från vådaskottet. Joel Souza kunde lämna sjukhuset under fredagskvällen.

Enligt CNN har Dave Halls tidigare blivit sparkad från en annan filminspelning – på grund av en händelse som rörde en vapenattrapp.

”Halls fick lämna inspelningen”

Enligt produktionsbolaget Rocket Soul inträffade händelsen när regiassistenten arbetade med filmen ”Freedom’s Path” 2019. Vid tillfället ska ett vapen som skulle användas i filmen ha ”avfyrats oväntat”. Rekylen från skottet skadade en ljudtekniker inom staben, som därefter ombads uppsöka sjukvård, rapporterar CNN.

Ljudteknikern kunde komma tillbaka några dagar senare – men Dave Halls sparkades från produktionen.

Halls fick lämna inspelningen omedelbart efter att vapnet avlossades. Produktionen började inte filma igen förrän Dave hade lämnat platsen. En händelserapport skrevs och dokumenterades vid det tillfället”, uppger Rocket Soul i ett uttalande till CNN.

Ny regiassistent tillsattes

Efter valet att sparka Dave Halls 2019 tillsattes en ny regiassistent och en ny person som skulle hantera vapnen på inspelningen.

Dave var väldigt ångerfull efter händelsen och han förstod anledningarna till att han blev sparkad”, står det i uttalandet enligt CNN.

Polisen som utreder vådaskottet under filminspelningen av ”Rust” har meddelat att man inte har inlett någon förundersökning om brott.

– Vi kommer att utreda hur och vilken typ av projektil som avfyrats, sa polisen i ett uttalande i torsdags, enligt New York Post.

Se mer

Hör samtalet till SOS – Alec Baldwin sköt två av misstag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.