Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regeringens hårda kritik efter Bianca Ingrossos festnatt

Kommenterar Bianca Ingrossos festnatt: ”Måste markera”.
I sin vlogg visade Bianca Ingrosso hur hon festade med sina vänner på en klubb i Båstad.
Bianca Ingrosso,.
Nu får hon och de andra festdeltagarna kritik från Morgan Johansson.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bianca Ingrosso.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Bianca Ingrossos festnatt med andra influencers i Båstad får hård kritik. 

På torsdagens pressfika kommenterade Morgan Johansson (S) influencerfesten. 

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt, säger Morgan Johansson. 

Morgan Johansson (S) är inte nöjd med influencersfesten i Båstad, där bland andra Bianca Ingrosso närvarade. Under torsdagens pressfika pratade han om coronaläget i Sverige och riktade då hård kritik mot festnatten. 

– Det är uppenbart att man har betett sig på ett sånt sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra. Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden, säger Morgan Johansson. 

Festnatten har tidigare dokumenterats på Bianca Ingrossos Youtube-kanal och flera följare har reagerat på festen. Flera personer tycker att de varit oansvariga, med tanke på coronapandemin. 

Biancas svar på kritiken

Bianca Ingrosso bemöter kritiken i ett sms. 

”Jag följde alla regler som nattklubben hade. Hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill”. 

Hon fortsätter: 

”Polisen var även där och hade allt under kontroll”. 

Morgan Johansson: ”Sänder ut ett budskap”

Morgan Johansson säger till Expressen att han sett klipp och bilder från festnatten. Han anser att sällskapet inte följt de rekommendationer som gäller och att det därför är viktigt att markera. 

– Det är precis i den här typen av miljöer, med många på samma plats som står tätt, där viruset riskerar att spridas. Det här handlar om deras egen hälsa och alla andra som påverkas av hur de och andra beter sig. Det sänder ut ett budskap till samhället, säger Morgan Johansson. 

Morgan Johansson tycker även det är lämpligt att kommentera den här typen av fester. 

– Jag tycker det är viktigt när vi befinner oss i en sån här situation och hanterar en väldigt farlig sjukdom som riskerar att skicka dig på sjukhus i flera veckor och lägga dig i respirator. När det kan bli resultatet är det viktigt att man från regeringen och övermyndigheters sida är tydliga i att man fortsätter visa gott omdöme. I de fall man inte gör det måste vi också kunna markera mot det. 

Följarnas hårda kritik efter festnatten

I videon från festkvällen syns även profiler som Chloe Schuterman, Hanna ”Hannalicious” Friberg, Moa Mattsson och Lovisa Worge. Schuterman har tidigare bemött kritiken i ett inlägg på Instagram story, som även repostats av Bianca Ingrosso. 

”Angående all kritik som bl.a Bianca Ingrosso och Hannalicious har fått angående deras senaste vlogg – det känns så tråkigt att de ska få så mycket hat, alla gör sitt bästa och det är redan hård stämning och oroliga tider utan ytterligare negativa stormar efter sig. Vi besökte alla en klubb som följer myndigheternas restriktioner enligt rådande omständigheter och den håller öppet utefter de förutsättningar som getts”, skrev Chloe Schuterman på Instagram.

Se film från festnatten: ”Här har man inte följt rekommendationerna”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.