När programledaren Kristian Luuk avslöjade svaret, som var Lady Gaga, visade Tina Mehrafzoon sin frustation. Foto: SVT.När programledaren Kristian Luuk avslöjade svaret, som var Lady Gaga, visade Tina Mehrafzoon sin frustation. Foto: SVT.
När programledaren Kristian Luuk avslöjade svaret, som var Lady Gaga, visade Tina Mehrafzoon sin frustation.  Foto: SVT.
"Det är de här minuspoängen. De är hämmande", säger Louise Epstein i programmet. Foto: SVT."Det är de här minuspoängen. De är hämmande", säger Louise Epstein i programmet. Foto: SVT.
"Det är de här minuspoängen. De är hämmande", säger Louise Epstein i programmet. Foto: SVT.
Kristian Luuk försöker försvara reglerna och lugna deltagarna. Foto: SVT.Kristian Luuk försöker försvara reglerna och lugna deltagarna. Foto: SVT.
Kristian Luuk försöker försvara reglerna och lugna deltagarna.  Foto: SVT.

Regelprotesten i "På spåret": "Är hemskt"

Publicerad

Reglerna blev för mycket i SVT:s "På spåret".

De tyckte i alla fall Tina Mehrafzoon och Louise Epstein i kvällens avsnitt – och protesterar högljutt.

– Det är revolution i "På spåret", säger domaren Fredrik Lindström i inslaget.

I tävlingsmomentet "Gissa vem där?" valde ingen av "På spåret"-deltagarna att svara på frågan. Rädslan för att få minuspoäng gjorde att nykomlingen och radiojournalisten Tina Mehrafzoon inte vågade dra i nödbromsen.

När programledaren Kristian Luuk avslöjade svaret, som var Lady Gaga, visade Tina Mehrafzoon sin frustation.

– Jag sa att det var Lady Gaga men jag vågade inte dra! utropar hon.

 

LÄS MER: Bråket som aldrig visades i "På spåret"

 

Louise Epstein i "På spåret": "De är hämmande."

Och Tina Mehrafzoon var inte ensam om sin frustation.

– Det är de här minuspoängen. De är hämmande. Tycker inte det också? frågar Louise Epstein sina motståndare Tina Mehrafzoon och dramatikern och författaren Aino Trosell.

– JOO! skriker de i mun på varandra.

– Det är hemskt, säger Aino Trosell.

Kristian Luuk försöker försvara reglerna och lugna deltagarna.

– Det är det här som är det briljanta med det här momentet, att man kan komma i fatt snabbt om man har rätt eller tappa en ledning om man har fel, säger han innan överröstas av de tävlande.

Domaren Fredrik Lindström utbrister:

– Det är revolution i "På spåret"!

 

LÄS MER: Scenen som klipptes bort ur "På Spåret"

 

Inte första gången "På spåret" får protester

När Fredrik Lindström och Kristian Luuk gick igenom ledtrådarna blev Tina Mehrafzoon frustrerad igen eftersom hon egentligen kunde ha svara rätt.

Det är inte första gången Kristian Luuk och Fredrik Lindström får ta emot protester. Förra veckan blev de utbuade efter en ordvits - som var en ledtråd: "Ser bi igen".

Det fick den då tävlande Petra Mede att se uppgiven ut, som fick medhåll från publiken - som buade ut programledaren och domaren.

– Nu tänder till, säger Kristian Luuk i inslaget och Fredrik Lindström tillägger:

– Välkommen till fredagsunderhållning! Det är blandade applåder och burop och publiken är kluven i två olika läger.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag