Micke Leijnegard. Foto: SVTMicke Leijnegard. Foto: SVT
Micke Leijnegard. Foto: SVT
Armand Krajnc. Foto: SVT.Armand Krajnc. Foto: SVT.
Armand Krajnc. Foto: SVT.

Regelbrottet i nattduellen – som tittarna inte fick se

Publicerad

Ikväll visas andra delen av nattduellen i "Mästarnas mästare". 

Men det tittarna inte får se är kaoset som präglade tävlingen – SVT valde att inte visa ett regelbrott som avgjorde duellen. 

– Det var många omtagningar, vi fick ta om flera gånger innan vinnaren togs fram. Några gånger kunde de inte avgöra vem som var först, säger kraftlagets Tomas Johansson. 

I kväll får tittarna se vilket lag som vinner nattduellen, efter att SVT klippte mitt i det spännande momentet förra veckan. 

Tävlingen beskrivs som kaosartad av flera som närvarade, och SVT klippte bort en rad misslyckade omgångar – bland annat ett tillfälle då Armand Krajnc bröt mot reglerna.

– Han tog tag i Erica Johanssons arm på ett otillåtet sätt. Du får bara gå på staven, inte på den andra motspelaren. Så hans vinst dömdes bort, säger Anders Wistbacka, projektledare för "Mästarnas mästare".

Armand Krajnc säger att han instinktivt försökte blocka Erica Johanssons hand.

– Jag var så snabb, så med andra handen tog jag hennes hand, som i karate. Jag är van vid karate. Så hade vi en diskussion där i 20 minuter, det var kalabalik. De spolade om banden hela tiden där bak i studion. Då förstod jag direkt. Så jävla irriterande, säger Armand Krajnc. 

 

LÄS MER: Tittarna blåsta i SVT – jättedramat borta 

 

Vann efter omtagningar

Mötet mellan Armand Krajnc och Erica Johansson togs om, och Erica Johansson vann. 

I veckans avsnitt får tittarna se att kraftlaget tar hem segern i nästa runda – vilket betyder att allt avgörs i sista omgången.

Där möter kraftlagets Tomas Johansson friidrottslagets Mattias Sunneborn.  

Tomas Johansson berättar om den röriga tävlingen:

– Det är den hårdaste jag har varit med i. Den tog längst tid. Det var många omtagningar, vi fick ta om flera gånger innan vinnaren togs fram. Några gånger kunde de inte avgöra vem som var först. Det var jättespännande. 

 

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Foppas avgörande beslut 

 

Anders Wistbacka intygar det stundtals var förvirrad stämning under nattduellen. 

– Det är det ganska ofta. Relativt ofta får vi göra om omgångar i nattduellen, säger Anders Wistbacka, och fortsätter:

– Det vanligaste är att någon inte får tag i staven utan att den bara slår ner i marken. Då är den död. Det var garanterat några sådana omgångar. 

De gick som segrare ur nattduellen

Generellt sett avgörs omtvistade nattduells-moment genom att produktionsteamet tittar igenom det filmade materialet för att avgöra om något regelbrott begåtts eller om något behövs tas om.  

– Då tittar vi på det bandade materialet, vi går igenom det, helt enkelt, säger Anders Wistbacka. 

Det är friidrottslaget som segrar i nattduellen – Mattias Sunneborn lyckas besegra Tomas Johansson och kraftlaget får åka hem. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag