Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regelbrottet i nattduellen – som tittarna inte fick se

Micke Leijnegard. Foto: SVT
Armand Krajnc. Foto: SVT.

Ikväll visas andra delen av nattduellen i "Mästarnas mästare". 

Men det tittarna inte får se är kaoset som präglade tävlingen – SVT valde att inte visa ett regelbrott som avgjorde duellen. 

– Det var många omtagningar, vi fick ta om flera gånger innan vinnaren togs fram. Några gånger kunde de inte avgöra vem som var först, säger kraftlagets Tomas Johansson. 

I kväll får tittarna se vilket lag som vinner nattduellen, efter att SVT klippte mitt i det spännande momentet förra veckan. 

Tävlingen beskrivs som kaosartad av flera som närvarade, och SVT klippte bort en rad misslyckade omgångar – bland annat ett tillfälle då Armand Krajnc bröt mot reglerna.

– Han tog tag i Erica Johanssons arm på ett otillåtet sätt. Du får bara gå på staven, inte på den andra motspelaren. Så hans vinst dömdes bort, säger Anders Wistbacka, projektledare för "Mästarnas mästare".

Armand Krajnc säger att han instinktivt försökte blocka Erica Johanssons hand.

– Jag var så snabb, så med andra handen tog jag hennes hand, som i karate. Jag är van vid karate. Så hade vi en diskussion där i 20 minuter, det var kalabalik. De spolade om banden hela tiden där bak i studion. Då förstod jag direkt. Så jävla irriterande, säger Armand Krajnc. 

 

LÄS MER: Tittarna blåsta i SVT – jättedramat borta 

 

Vann efter omtagningar

Mötet mellan Armand Krajnc och Erica Johansson togs om, och Erica Johansson vann. 

I veckans avsnitt får tittarna se att kraftlaget tar hem segern i nästa runda – vilket betyder att allt avgörs i sista omgången.

Där möter kraftlagets Tomas Johansson friidrottslagets Mattias Sunneborn.  

Tomas Johansson berättar om den röriga tävlingen:

– Det är den hårdaste jag har varit med i. Den tog längst tid. Det var många omtagningar, vi fick ta om flera gånger innan vinnaren togs fram. Några gånger kunde de inte avgöra vem som var först. Det var jättespännande. 

 

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Foppas avgörande beslut 

 

Anders Wistbacka intygar det stundtals var förvirrad stämning under nattduellen. 

– Det är det ganska ofta. Relativt ofta får vi göra om omgångar i nattduellen, säger Anders Wistbacka, och fortsätter:

– Det vanligaste är att någon inte får tag i staven utan att den bara slår ner i marken. Då är den död. Det var garanterat några sådana omgångar. 

De gick som segrare ur nattduellen

Generellt sett avgörs omtvistade nattduells-moment genom att produktionsteamet tittar igenom det filmade materialet för att avgöra om något regelbrott begåtts eller om något behövs tas om.  

– Då tittar vi på det bandade materialet, vi går igenom det, helt enkelt, säger Anders Wistbacka. 

Det är friidrottslaget som segrar i nattduellen – Mattias Sunneborn lyckas besegra Tomas Johansson och kraftlaget får åka hem. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!