Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reese Witherspoons ilska – mot sexismen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Reese Witherspoon ryter ifrån mot ojämställdheten i Hollywood.
Foto: Joe Sutter, Pacificcoastnews
Reese Witherspoon.
Foto: Brabus, Pacificcoastnews

Reese Witherspoon är trött på sexismen i Hollywood.

I protest mot bristen på starka roller för kvinnor startade skådespelerskan ett produktionsbolag och gör sina egna filmer.

– Jag vill inte vara flickvännen i en dum komedi, säger hon, enligt The Guardian.

Trots att Reese Witherspoon är ett välkänt namn i Hollywood blir hon erbjuden mindre bra roller. Något som störde skådespelerskan, skriver The Guardian.

– För fyra år sedan fick jag det här usla manuset. En manlig skådespelare var med i det och så fanns det en flickväns-del. Och då tänkte jag: Du måste driva med mig. Nej, jag är inte intresserad, säger hon, enligt The Guardian.


LÄS MER: Reese Witherspoon om panikattackerna


Reese Witherspoon: "En flickvän i en dum komedi?"

Hon berättar vidare att manusförfattarna sa att det var flera Oscarsvinnande skådespelarskor som ville ha flickväns-rollen.

– Jag bara sa: Oh, är det här vad vi får? Man slåss över att bli en flickvän i en dum komedi? För vad? Och förresten det var bara två Oscarsvinnare som slogs för rollen. Jag tänkte, jag måste göra något åt det här, säger hon enligt The Guardian.

Den Oscarsvinnande skådespelerskan gjorde slag i saken och startade sitt eget produktionsbolag med Bruna Papandrea. Bolaget har varit framgångsrikt bland annat med filmerna  "Gone girl and wild", "Second Life" och "Pale blue dot".


LÄS MER: Här kastar Reese Witherspoon kläderna


En halv miljon dollar

Reese Witherspoon sa också att hon hade inspirerats av att starta produktionsbolaget efter möten med studiochefer.

– De hade gett en halv miljon till en stor manlig filmstjärna, så att han kunde köra sitt eget företag, men kommer inte att betala en kvinna för att göra samma sak, säger hon och fortsätter:

– Nu vill de skaffa allt jag gör med mina egna pengar, säger hon enligt The Guardian.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.