Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans dotter har vuxit upp – är kopia av mamman

Nu arbetar mor och dotter tillsammans.
Foto: JUAN RICO/FAME/STELLA PICTURES / JORDAN STRAUSS/AP TT NYHETSBYRÅN
Ända sedan hon lärde sig prata har Ava alltid haft sina egna idéer, säger Reese Witherspoon.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Reese Witherspoon, 42, och dottern Ava Phillippe, 19, är inte bara otroligt lika.

Nu följer Ava sin mammas fotsteg – rakt in i underhållningsbranschen.

– Jag älskar att vara runtomkring min mamma, säger hon i en intervju.

Det är inte sällan som Reese Witherspoon och hennes 19-åriga dotter Ava Phillippe misstas för att vara systrar. I ett av de senaste inläggen på Instagram är likheterna oerhört påtagliga.

Reese har också en son, Deacon, med exmannen Ryan Phillippe – och båda barn är som spegelbilder av föräldrarna.

Ryan Phillippe delade med sig av en bild med de båda barnen och följarna kunde knappt fatta hur lika de är.

https://www.instagram.com/p/BniBY5Xn-A6/?utm_source=ig_embed

Ava är lik sin mamma både till utseendet och i karriärvalet. Nu går dottern i Reese Witherspoons fotsteg och börjar göra sig ett namn i underhållningsbranschen.

”Stor respekt för min personlighet”

Duon diskuterade nyligen hur det är att jobba tillsammans som mor och dotter. Svaren hamnade på Draper James, bloggen som tillhör Reese Witherspoons klädföretag.

– Jag tror att sättet som jag och Ava är mest lika på är våra starka åsikter och vår empati. Ända sedan hon lärde sig prata har Ava alltid haft sina egna idéer och jag älskar att se henne uttrycka sig, berättar Reese och fortsätter:

– Hon bryr sig också djupt om sin familj och världen omkring sig. Hon lär mig saker regelbundet och berättar om nyheter och problem som unga kvinnor står inför.

Mor och dotter gillar att arbeta ihop.
Foto: JUAN RICO/FAME / STELLA PICTURES

Ava berättar att hennes mamma har påverkat henne på flera plan.

– Det bästa är att min mamma har påverkat min stil, men att jag fortfarande är min egen person även om jag får råd från henne. Vi håller med varandra om vad som är ”trendigt” men vi har olika smak och hon visar stor respekt för min personlighet som jag uttrycker genom kläder, säger hon.

”Kan prata i flera timmar”

Som tonåring är det viktigt att få båda vägledning och frihet när det handlar om att hitta sin egen stil – något som mamman är bra på att ge, berättar Ava.

Nu väntar framtida samarbeten.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Tillsammans arbetar de nu med en klädkollektion, The Draper James Spring collection. Mor och dotter är överens om att det är mycket givande att arbeta ihop.

– Jag tyckte att det skulle vara kul att fokusera på mamma/dotter-kärlek denna vår. Det finns inget som den kärlek jag känner för min dotter. Vi delar med oss av varje känsla, hopp och dröm och kan prata i flera timmar, säger Reese Witherspoon.

Vad var det bästa med att arbeta ihop med sin mamma?

– Jag älskar att vara runtomkring min mamma, och den här fotograferingen var en möjlighet att ha kul och stötta hennes arbete som en kvinnlig entreprenör, säger Ava.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.