Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reese Witherspoon skiljer sig från Jim Toth

Från arkivet: Kändisarnas barn är exakta kopior av sina föräldrar
Reese Witherspoon och Jim Toth skiljer sig efter tolv år som gifta.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP/ TT
Paret skiljs som bästa vänner, enligt en källa.
Foto: IMAGE PRESS AGENCY/ NURPHOTO/ SHUTTERSTOCK/ TT

Skådespelerskan Reese Witherspoon och hennes make Jim Toth skiljer sig.

Beskedet kommer två dagar innan paret skulle fira tolvårig bröllopsdag.

”Efter stort och noggrant övervägande har vi fattat det här svåra beslutet”, skriver hon på Instagram.

Reese Witherspoon, 47, och maken Jim Toth, 52, gick ut med sitt beslut att skilja sig på stjärnans Instagram, sent på fredagskvällen. 

”Vi har personliga nyheter att dela med oss av”, inleds inlägget där de berättar att de trots uppbrottet ”har delat så många underbara år tillsammans och går vidare med en djup kärlek, vänskap och ömsesidig respekt för allt vi skapat tillsammans”.

Paret gifte sig på Reese Witherspoons ranch i Kalifornien den 26 mars 2011 och skulle alltså ha firat tolvårig bröllopsdag på söndag. Tillsammans har paret tioåriga sonen Tennessee. Skådespelerskan har även dottern Ava, 23, och sonen Deacon, 19, tillsammans med ex-maken Ryan Phillippe.

”Vår främsta prioritering är vår son och hela vår familj när vi går vidare till nästa kapitel. Sådana här saker är aldrig enkla och är extremt personliga”, skriver de och ber om respekt för familjens privatliv.

https://www.instagram.com/p/CqLzAB_vgc-/?utm_source=ig_web_copy_link

Fortfarande bästa vänner

En källa säger till People att skilsmässan sker i all vänskaplighet. 

– De är verkligen bästa vänner och det är ett gemensamt beslut i vänskap. De är fast beslutna om att fortsätta vara föräldrar tillsammans och kommer se till att göra det här så smidigt som möjligt för hela familjen, säger en källa. 

Paret har tidigare ryktats vara på väg att driva isär, där källor sagt till Radar Online att Reese Witherspoons hektiska schema gjort att de levt parallella liv istället för att leva tillsammans. 

– Jim är nästan aldrig med henne och så har det inte alltid varit. Vänner har börjat oroa sig för att de slutat anstränga sig, sa en källa för några månader sedan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.