Foto: http://www.rednexinternational.com
 Foto: http://www.rednexinternational.com

Rednex stämmer falska kopiorna

Publicerad
Uppdaterad
De kallar sig Rednex, klär sig som Rednex och sjunger Rednex-låtar. Problemet är bara att de är ett helt annat band.
Nu stämmer det äkta Rednex sina kopior.
- De åker runt under vårt namn och kör våra låtar till dumpade priser. Jag blir helt matt, säger Rednex-sångerskan Annika Ljungberg.
De turnerar under namnet Rednex, ibland med tillägget International eller Tribute, men kör samma låtar som Rednex och är också klädda som originalen. Skillnaden: De kostar en bråkdel av vad riktiga Rednex gör för den som vill boka dem för en spelning. Något som gör orginalbandet ursinnigt.

”Har jobbat mycket”

– Jag blir så matt. Vi startade bandet 1994 och jag har jobbat så otroligt mycket med det här, säger Annika Ljungberg, sångerska och frontfigur.
Hon fortsätter:
– Självklart får de göra en tribut till Rednex om de ville det. Men inte med vår logotyp, som jag har ensamrätt på. Det är faktiskt olagligt.

”Det är jättejobbigt”

Sedan Rednex International börjat turnera med originalgruppens kända låtar har det riktiga Rednex fått problem.
– De åker runt under vårt namn och kör våra låtar till en tredjedel av priset, självklart är det jättejobbigt, säger Annika Ljungberg som nu bestämt sig för att stämma Rednex-kopiorna via sin advokat.
Expressen har sökt Rednex-kopiorna för en kommentar, men utan framgång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag