Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redan resultat av turkisk satsning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ramazan Görgülü, Hakan Önal och Gisle Dueland avslöjar att göteborgarnas intresse för Turkiet och den turkiska kulturen innebär en direktlinje med flyg mellan Göteborg och Istanbul.
Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Filmfestivalens satsning på Turkiet har redan gett resultat, 

- Publiktillströmningen till de dryga dussintalet turkiska filmerna, plus alla göteborgare som vill semestra i Turkiet, visar att det finns ett stort intresse för Turkiet, säger Gisle Dueland, informatör på Turkish Airlines. 

Med start den 13 april blir det nu direktflyg mellan Landvetter och Istanbul.

- Ett stort framsteg också för de drygt 6 000 med turkiskt härkomst här i Göteborg, säger Ramazan Görgülü på Svensk-Turkiska Riksförbundet.

 En direktlinje mellan Göteborg och Turkiet har varit på gång ett bra tag. Och man kan gott säga att filmfestivalens satsning på Turkiet, plus TUR-mässans satsning i våras, bidragit till att en reguljär linje mellan Göteborg och Turkiet nu blir verklighet.

 - Kul för turkar som vill besöka Göteborg och viceversa, konstaterar Gisle Dueland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.