Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redan resultat av turkisk satsning

Ramazan Görgülü, Hakan Önal och Gisle Dueland avslöjar att göteborgarnas intresse för Turkiet och den turkiska kulturen innebär en direktlinje med flyg mellan Göteborg och Istanbul.
Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Filmfestivalens satsning på Turkiet har redan gett resultat, 

- Publiktillströmningen till de dryga dussintalet turkiska filmerna, plus alla göteborgare som vill semestra i Turkiet, visar att det finns ett stort intresse för Turkiet, säger Gisle Dueland, informatör på Turkish Airlines. 

Med start den 13 april blir det nu direktflyg mellan Landvetter och Istanbul.

- Ett stort framsteg också för de drygt 6 000 med turkiskt härkomst här i Göteborg, säger Ramazan Görgülü på Svensk-Turkiska Riksförbundet.

 En direktlinje mellan Göteborg och Turkiet har varit på gång ett bra tag. Och man kan gott säga att filmfestivalens satsning på Turkiet, plus TUR-mässans satsning i våras, bidragit till att en reguljär linje mellan Göteborg och Turkiet nu blir verklighet.

 - Kul för turkar som vill besöka Göteborg och viceversa, konstaterar Gisle Dueland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.