Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maggio ägde Way Out West för en timme

Veronica Maggio står för ett ultimat soundtrack till festivalbesökarenFoto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
”Flera stunder känns det som precis alla kommit till festivalen bara för Maggios skull”, skriver Expressens recensent Anders Dahlbom.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Veronica Maggio är en av huvudakterna i årets upplaga av Way Out West.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Veronica Maggio kommer ut i rosa päls, gör en liten bugning innan hon börjar sjunga: ”Första gången jag såg Kurt Cobain...”.

Efter det blir det tilt framför Way Out Wests största scen.

Veronica Maggio

Way Out West, Göteborg

Det är alltid en känsla av lyx när man som recensent får se en artist inte bara på premiären utan några gig in när hen blivit varm i kläderna. Och det är just vad Maggio och hennes tre killar och två tjejer starka band är när de kommer till Way Out West efter en lång konsertsommar.

På flera sätt står Maggio för ett ultimat soundtrack till festivalbesökaren. Från uppladdning och förväntningar i kön på väg in, till eufori vid kravallstaketet fram till småtimmarna på väg hem när solen för länge sedan gått ner. Allt det där finns med i hennes låtar, där flera idag måste räknas som moderna svenskspråkiga klassiker. 

Flera stunder känns det som precis alla kommit till festivalen bara för Maggios skull.

Hon presenterar ”Mitt hjärta blöder” som en gammal classic (hon har en poäng) och allsången i ”Välkommen in” borde hörts över till Hisingen. 

Huvudpersonen själv hittar rätt läge mellan självsäkerhet och ödmjukhet. Det är som att hon passar på att casha in all publikkontakt. Hon väljer inte bara de mest väntade utan tar även in låtar som inte med självklarhet går hem. Så jobbar en artist som säger att hon sett fram emot festivalen som sitt eget bröllop. Att en viss Håkan inte dyker upp i ”Hela huset” (”Han är ute och spelar Pokémon eller nåt”) gör ingenting. 

Kanske är det inte den mest sinnesutvidgande festival-timme jag varit med om men det var inte heller väntat. 

Veronica Maggio kom, spelade och ägde Way Out West för en dryg timme.