Artisten Mø på Way Out West Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESArtisten Mø på Way Out West Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Artisten Mø på Way Out West Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Mø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESMø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Mø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Mø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESMø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Mø. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Så många getingar får Mø: ”Festivalens gladaste artist”

Publicerad

– Gøteborg! Jag har det så dejligt!

Danska Mø är förmodligen festivalens gladaste artist.

Det räcker långt.

Mø har på sig en svart Joy Division t-shirt. Hennes trummis har en turnétröja med Shania Twain-tryck. Vilken är egentligen hippast? Diskutera i smågrupper.

Mø själv har hur som helst en massa kredd. Mer trots än tack vare att hon jobbat med artister som Avicii, Ariana Grande, Justin Bieber och Major Lazer.

Hennes musik är den stökiga indieversionen av syntpop, lite som Grimes – fast med fler drops och ljusare syn på tillvaron.

Alla låtar är inte dynamit, men Mø själv är ett intensivt jobbande charmtroll. Hon dansar krigsdans på scenen och hoppar över kravallstaketet och ut i publiken. Hon får "Drum", skriven med svenska Noonie Bao, att spraka och avlossar stora konfettikanonen i "Final song".

Men finallåten är en annan – showens enda verkligt stora hitkanon: "Lean on".

Dansfesten som utbryter är dejlig värre.

KONSERT

Way Out West, Göteborg

Vem: Mø är 28 år och kommer från en by utanför Odense. Hennes samarbete med Major Lazer, "Lean on", var världens mest streamade låt 2017.

Vad: Andra besöket på Way Out West för Karen Marie Aagaard Ørsted, som just nu jobbar på sitt andra album med flera internationella hitmakare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag