Ben Bridwell i Band of Horses på Way Out West. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESBen Bridwell i Band of Horses på Way Out West. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Ben Bridwell i Band of Horses på Way Out West.  Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Ben Bridwell. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESBen Bridwell. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Ben Bridwell. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Band of Horses på Way Out West. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESBand of Horses på Way Out West. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Band of Horses på Way Out West. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Band of Horses. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESBand of Horses. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Band of Horses.  Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Så bra var Band of Horses på festivalen

Publicerad

Flanellrocken är inte död.

Den går bara lite på sparlåga i festivalregnet.

Det var ett tag sedan Band of Horses hade ett topp 10-album i Sverige, och i hemlandet också för den delen. Sju år närmare bestämt.

Uppföljaren till framgången "Infite arms" hette "Mirage rock", och bandet hämtar sig fortfarande efter den floppen. Live, genom att låtsas som att den inte existerar. I intervjuer genom att erkänna att den blev "stel" och "oärlig".

 

Band of Horses är ett ojämnt band

Band of Horses är ett ojämnt band. Det är ingen liten skillnad på trycket i färska "In a drawer" och gamla fina "Laredo", till exempel.

Men när stämsången sitter, när Ben Bridwell kvider som en slags melankolisk södernversion av Neil Young samtidigt som Creighton Barretts bankar livet ur sina trummor, då är det väldigt bra.

Band of Horses är också ett klassiskt, amerikanskt liveband. De är så tajta, så skickliga på själva hantverket, att man kan stå och njuta av bara det en stund när inte melodierna riktigt når fram genom kvällsregnet.

Det gör de dock med besked i "The funeral", kvintettens mästerverk, som är lika stämningsfull och episk som alltid.

När den ebbat ut tackar Ben Bridwell publiken för att den trotsat regnet i en dryg timme, och tillägger att det återigen varit ett "motherfucking pleasure" att få stå på den svenska scenen.

Flanellrockarna-Regnrockarna 1-0. 

 

KONSERT

Band of Horses

Way Out West, Göteborg

Vem: Amerikanskt rockband från Seattle som slog igenom för drygt tio år sedan. Största hiten är debutsingeln "The funeral".

Vad: Ett stopp på bandets turné som heter "Why are you ok", precis som deras senaste, femte, album. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag