Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Välkommen tillbaka, Di Leva

Di Leva. Foto: Mikael Sjöberg
Det har tagit tjugo år för Di Leva att sluta cirkeln.
Men nu är den äntligen här - uppföljaren till "Noll".

FAKTA

Di Leva


"Hjärtat vinner alltid"
Genre: Pop.
Vem: Thomas Di Leva debuterade 1982 med LP:n "Marginal cirkus". Genombrottet kom fem år senare med "Vem ska jag tro på?". I höstas gjorde han succé i tv-programmet "Så mycket bättre".
Vad: Gävlesonens sjuttonde album är inspelat i egna "Spaceflower"-studion tillsammans med Anders Ahlenius och Anders "Maverick" Lundström - som tidigare var medlem i... Rednex! Releasedatum: 23/2.
Ladda ner: "Dagslända", "Eld och vatten", "Vibration".
Gillar du Di Leva - lyssna då på: "Vem ska jag tro på?", "Rymdblomma", "Noll".

Albumet "Noll" gavs ut för tjugo år sedan och innebar slutet på en era. Efter tre fluffiga popplattor med tema kärlek, rymd och religion satte Di Leva på sig en vegoklänning och började sjunga på engelska.
Han har förvisso återkommit till det svenska språket sedan dess. Men med vissa undantag, ljuvliga "Miraklet" till exempel, har det inte varit jämförbart med hans finaste stunder.
Det behövdes ett fiasko; den irriterande usla coverplattan "Lovestar" (2010), och en succé; coversåpan "Så mycket bättre", för att han skulle landa i sig själv igen.
"Hjärtat vinner alltid" är inte riktigt lika vass som de hitplattor Di Leva gav ut mellan 1987 och 1991 men är ändå det mest okonstlade och ärliga som hörts från popfilosofen sedan den perioden.
Låtarna vilar nästan uteslutande på samma typiska grund som han byggde första succén på: akustiska gitarrer, flippade syntljud och fiffiga texter. Vissa arrangemang är lite för basic, Lasse Berghagen-covern "Sträck ut din hand" låter bara klumpig i det här sammanhanget och en del textrader bär spår av en oklädsam bitterhet. Men för det mesta är det förvånande bra.
Välkommen tillbaka, igen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!