Di Leva. Foto: Mikael Sjöberg
Di Leva. Foto: Mikael Sjöberg

Välkommen tillbaka, Di Leva

Publicerad
Uppdaterad
Det har tagit tjugo år för Di Leva att sluta cirkeln.
Men nu är den äntligen här - uppföljaren till "Noll".
Albumet "Noll" gavs ut för tjugo år sedan och innebar slutet på en era. Efter tre fluffiga popplattor med tema kärlek, rymd och religion satte Di Leva på sig en vegoklänning och började sjunga på engelska.
Han har förvisso återkommit till det svenska språket sedan dess. Men med vissa undantag, ljuvliga "Miraklet" till exempel, har det inte varit jämförbart med hans finaste stunder.
Det behövdes ett fiasko; den irriterande usla coverplattan "Lovestar" (2010), och en succé; coversåpan "Så mycket bättre", för att han skulle landa i sig själv igen.
"Hjärtat vinner alltid" är inte riktigt lika vass som de hitplattor Di Leva gav ut mellan 1987 och 1991 men är ändå det mest okonstlade och ärliga som hörts från popfilosofen sedan den perioden.
Låtarna vilar nästan uteslutande på samma typiska grund som han byggde första succén på: akustiska gitarrer, flippade syntljud och fiffiga texter. Vissa arrangemang är lite för basic, Lasse Berghagen-covern "Sträck ut din hand" låter bara klumpig i det här sammanhanget och en del textrader bär spår av en oklädsam bitterhet. Men för det mesta är det förvånande bra.
Välkommen tillbaka, igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag