Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka där det en gång började

Lars Winnerbäck och Anders "Ankan" Johansson återvände till Hultsfred efter 16 år - i skepnad av punkbandet Snoddas.Foto: Olle Wande
Snoddas
Hultsfredsfestivalen
Publik: 600


"Kom ihåg mig" kommer sist.
Om man blunder så är det lika lyckligt och galet som på vilken annan konsert som helst med Lars Winnerbäck.
Hans Snoddas spelade på Hultsfred 1993. Året därpå splittrades bandet. Ytterligare två år senare kom Winnerbäck-debuten med "Kom änglar" och ingen kunde då ens drömma om att Snoddas faktiskt skulle återuppstå en dag för en enda spelning. 16 år efter premiärspelningen händer det. Inför en inbjuden publik spelade de på platsen för brottet, den minimala Stora dansbanan i Hultsfred.

Tre solosångare

Punkbandet Snoddas (som lyssnade mycket på "Nevermind") ställer upp med originalmedlemmarna, bland andra Anders "Ankan" Johansson (julkalendern med mera) och Staffan Palmberg (vars band Extras bland annat gjorde musik till "Hundtricket" med Alexander Skarsgård).
Snoddas är ett demokratiskt band med tre solosångare, men det är när Winnerbäck tar över som det hela lyfter över källarbandsnivån.
Ibland lätt taffligt och herr Winnerbäck själv försöker sig på ett Chuck Berry-solo (i "En söt liten flicka") med mindre lyckat resultat. Men såväl band som publik garvar och har kul. Den stora behållningen är att höra originalversionerna av "Lovesång", "Nån annan" och "Prinsessor" som dyk upp igen i andra versioner på soloplattorna. Winnerbäck sa att han inte minns nåt av spelningen för 16 år sedan. Jag tror inte att den här spelningen heller kommer att gå till historien annat än som ett kuriosum.