Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Takida - The darker instinct

Publicerad
Uppdaterad
ROCK, Takida, The darker instinct.

Som en sur
uppstötning från de mörka postgrunge-åren kommer nu ännu en skiva av Takida.
Enligt gruppen själva har de utforskat sina mörkare sidor den här gången.
Det får vara hur det vill med den saken. Det enda mörker de kommer med är tanken på att det finns människor här i landet som faktiskt väljer att lyssna på den här musikaliska styggelsen.

En låt som ”As you die” gör mig visserligen rädd för döden, men mest för att jag inser att rockrecensenternas eget lilla helvete antagligen ackompanjeras av just den här skivan. Och det vore ett fruktansvärt straff. Lite evighetseld och en gnutta svavel vore ett behagligt bastubad i jämförelse.
Nu är Takida i och för sig inte obegåvade, de saknar bara a lla ansatser till något som över huvud taget skulle kunna kallas god smak. I stället har de gjort en häxblandning på Nickelback, Staind och Linkin Parks ångestpekoral kryddat med lite gothrockigt kajalpyntat svårmod och äktsvensk duktighet.

Problemet är att de inte riktigt lyckas leva upp till pretentionerna. Det låter så tryggt och helgjutet och stabilt att det bara blir teater av det hela. Man tror inte ett dugg på sångaren Robert Pettersson och hans band. Så i slutändan är ”The darker instinct” inget mer än en pint proteindrinksrock som antagligen specialkomponerats för att förpesta alla Sveriges träningslokaler under det kommande året. Man skulle därmed utan att överdriva kunna kalla Ångegruppens senaste album för en fara mot folkhälsan.
Klas Ekman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag