Sweet Charity: Intiman, Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
KONSERT

Det sprakar om

Nanne Grönvall, som här får sitt andra genombrott nu som musikalstjärna. Hon dansar ledigt, sjunger mäktigt och överraskar som skådespelerska. Men framför allt visar hon sin komiska sida, som både innehåller fysisk humor och precis tajming i replikerna. Många skratt, små och stora, plockar hon hem. Musikalen är från 60-talet, en romantisk komedi med en handfull bekanta låtar, några spektakulära dansnummer och två manliga huvudroller. Rafael Edström är läcker och lätt ironisk som blaserad italiensk filmstjärna och förste älskare. Kim Sulocki gör stor komik av sin hämmade och fobiladdade revisor.

Uppsättningen

är en budgetvariant anpassad för mindre teater. Ändå fungerar dansnumren tack vare en kompetent ensemble och en koreograf, P-M Magnusson, som inte bara förvaltat Bob Fosses klassiska rörelser, utan även förstått parodin. Synd bara att en liten teater inte orkar med levande musik. Det blir lite dött på burk. Trots detta det är ett nöje att tillbringa en kväll med Nannes rara och kärlekstörstande Charity. Roligt är det också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag