Joakim Thåström på scen. Foto: Emma Svensson/Rockfoto
Joakim Thåström på scen. Foto: Emma Svensson/Rockfoto

Storslaget, Thåström

Publicerad

Det gnisslar gött och det skaver skönt när Thåström är tillbaka på scenen.

Snyggare än någonsin.

För den som sett Thåströms senaste turnéer är turnépremiären i stora stycken en välbekant upplevelse. Thåström böjer på ryggen som om han är gummimannen, skakar med fingrarna som om han är medicinmannen och sjunger som om han är liemannen. Han låter gamla Imperiet-låtar ramma resterna av Berlin-muren och spelar rock'n'roll på skrotdelarna. Han gjuter nya konstverk i betong av sitt finaste solomaterial, men dröjer sig kvar vid senaste succén - "Beväpna dig med vingar".

Han behärskar scenen med en intensitet som gör honom unik.

Nio av tio låtar låter mycket bra. Men allra bäst är nog den täta stämning som kännetecknar showen.

 

Ljusshowen måste vara Thåströms snyggaste någonsin.

Strålkastarna träffar aldrig ansiktet. I stället är huvudpersonen en fascinerande siluett under lampor av plåt. Då och då utbrister han "Tack för det" och "Okej", i övrigt låter han musiken tala.

Den går inte att argumentera mot.

 

Thåströms har förfinat sitt monotona muller utan att melodierna fått ge vika. Han kraxar till ibland, men sjunger överlag fantastiskt. Ingen kan punkväsa fram en refräng som "Pimme", ingen är vassare på metallisk blues. Men allt det där visste vi?

Kanske därför första extranumret "Fanfanfan" är så omtumlande. I fem skälvande minuter låter Thåström som landets största soulsångare.

Snyggt som fan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag