Sophie Zelmani höjer inte pulsen.
Sophie Zelmani höjer inte pulsen.

Sophie Zelmani: Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
Sophie Zelmani
Rival, Stockholm
KONSERT Var finns det egentligen plats för Sophie Zelmani i år? Hon är något från det förflutna så mycket, något som hänger med, säljer plattor i det tysta men hur hon bär sig åt är en gåta. Det är något jag funderat över långt innan hon äntrar scenen på Rival. För visst är det något riktigt lurt när en artist som firar tio år kan lyckas med konsttycket att ha så få låtar.

Herregud, jag tvivlar

inte en sekund på att Sophie har material i massor men jag saknar det där som får en att vilja karva ut hjärtat ur bröstet. Därför blir jag så fånigt glad när hon framför sin gamla hit Going home med charmiga arenaslingor eller bjuder in Per Texas Johansson på fin blås-session. Eller när hon gör en cool duett med Mikael Rickfors där han låter som Bob Dylans låtsatsbrorsa som legat gömd i smutsiga Sverige sedan 80-talet. (Det är något alldeles fantastiskt alltså.) Det räddar hela kvällen.

På det stora hela

är jag helt övertygad om att redan inbitna Zelmanifans kommer att ha en helkväll och älska se henne svaja på sin pall, smutta på sitt rödvin invid levande ljus och framföra sånger som låter likadant. Men det är inget som får mig att snabbdiala hjärtläkaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag