Sophie Zelmani: "Love affair"

Publicerad
Uppdaterad
(Sony)

POP

Alla som förvånades över José González genombrott måste alldeles ha glömt bort Sophie Zelmani. Inte lika Nick Drake, men med samma mjuka gitarr i bakgrunden, stämd av samma singer-songwriter-magister. Sophie har alltid varit en favorit. En personlig låtskrivare med stor integritet, med häpnadsväckande förmåga att göra musik som växer med tiden. Det är ganska troligt att även denna samling sånger gör det. "Love affair" känns som Zelmanis mest nedtonade och dystra cd. I texterna målas en ganska hopplös jakt på kärleken upp. Låtarna är stämningsfullt arrangerade akustiska Neil Young-fragment med extremt lågmäld sång som sällan tar fart. Blundar hon när hon sjunger? Det låter så. Sophie Zelmani har förresten flyttat ut på landet. På omslaget sitter hon i skogen, i cd-häftet poserar hon vid en grusväg. Jag vet inte varför det fyller mig med sådant vemod. "Love affair" samlar många vackra visor, men det är ingen upplyftande cd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag