Sophie Zelmani.
Sophie Zelmani.

Sophie Zelmani - Memory loves you

Publicerad
Uppdaterad
(SonyBMG)
POP

På sitt nya, sjätte,

album befinner sig Sophie Zelmani så nära lyssnaren att det känns som om hon sitter någonstans i rummet och viskar. Det är ingen dramatisk utveckling för landets försiktigaste och mest begåvade singer/songwriter. Ändå så avskalade och nedtonade har låtarna aldrig känts förut. Rättare sagt så här mycket har låtarna aldrig känts förut.

Precis som tidigare

är musiken producerad av Phil Spectors absoluta motsats, Lars Halapi. Skivan är så varsamt arrangerad att de tio spåren låter som tunn kristall. Det vilar ett stillsamt vemod över Memory loves you, men utan att stämningen blir betungande. Sophie Zelmani är heller inte i närheten av att bli sömnigt introvert eller stillastående.

Låtarna är inga

energi-explosioner (även om det fina countrygunget i singeln Travelling är ett uppskruvat undantag) men varenda spår har en extra detalj som griper tag. Som det vackra pianot I Love on my mind, det härligt utdragna gitarr-solot i Broken sunny day och den dova jazzvirveln som får Shades att låta som en skälvande ballad från andra sidan. Väldigt vackert.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag