Björn Skifs visade upp fin form på Göta Lejon. Foto: PETER KNUTSONBjörn Skifs visade upp fin form på Göta Lejon. Foto: PETER KNUTSON
Björn Skifs visade upp fin form på Göta Lejon. Foto: PETER KNUTSON
Foto: PETER KNUTSONFoto: PETER KNUTSON
 Foto: PETER KNUTSON
Foto: PETER KNUTSONFoto: PETER KNUTSON
 Foto: PETER KNUTSON
Foto: PETER KNUTSONFoto: PETER KNUTSON
 Foto: PETER KNUTSON
Foto: PETER KNUTSONFoto: PETER KNUTSON
 Foto: PETER KNUTSON

Showen överraskade alla – även Skifs själv

Publicerad

Lekfullt, musikaliskt och en Skifs i fin form.

Och en show som överraskar alla – även Björn Skifs.

Kompakt, litet tajt band, dekor av stora trälårar, videoskärm för gamla bilder och Skifs själv, som inte riktigt vet vad som ska hända.

Ingen kväll kommer att vara den andra lik. Här kan allt hända. Största överraskningen är att det blir så roligt.

Inledningen är lugn, med nyskriven, personlig text om hur Skifs alltid älskat att uppträda, "barnet inom mig”.

Sedan hoppar han rakt ut och låter publiken ställa frågor. Sådant kan bli tjatigt, men han lyckas svara med olika små anekdoter.

Varje föreställning har en hemlig gäst. Premiärkvällen är det dragspelaren Bengan Jansson, som överraskar stort med att vara god historieberättare. Det blir en lustfylld pratstund, som känns fräsch och spontan.

På det följer ett halsbrytande komiskt allsångsnummer där Bengan Jansson spelar melodin till "Sjösalavals" på dragspel samtidigt som han hojtar texten till nästa strof åt Skifs och publiken.

När Lennie Norman rullar in en dubbelcittra på hjul, då blir Skifs äkta överraskad. Tillsammans spelar de cittra i gamla frälsarsången "Ovan där" från sin krogshow för några år sedan. Det blir ett fnissigt nummer.

Låtarna då? Hitsen? Jo, de finns i ett snyggt akustiskt paket med hela bandet framme vid scenkanten: "Det blir alltid värre framåt natten", "Krama mej", "Härligt härligt", "Fångad i en dröm", "Vild och vacker" och några till. Publiken sjunger spontan allsång.

"Michelangelo" får braka loss i finalen.

Två mycket underhållande timmar, ingen paus – det hade sänkt stämningen – och många skratt.

Jag har sett alla komedier i höst, men inget har fått mig att skratta så spontant. Jag kan inte garantera kommande kvällar, men premiären av Skifs show var hösten roligaste föreställning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag