Sebastian är fast på The Peach Pit.
Sebastian är fast på The Peach Pit.

Sebastian: "Sebastian"

Publicerad
Uppdaterad
(Sony)
ROCK

Minns du haket

The Peach Pit i Beverly Hills 90210? Jag kommer ihåg. Där fanns pajer, allt var rosa och restaurangägaren var allas vän och ingen behövde någonsin vara hungrig eller ledsen på Peach Pit. En utopi. Precis så känns Idol-Sebastians debut - som om han har kidnappat U2:s Bono och låst in sig med honom på Peach Pit för att göra rock.

När Sebastian

gör en cover på David Bowies Life on Mars inser jag att så här låter musik gjord av människor som har det fint förspänt och aldrig har behövt oroa sig över morgondagen. Musik som, om man vill vara snäll, skulle kunna beskriva som luftig. Är man bara brutalt ärlig passar tom bättre. För Sebastians musik känns först och främst innehållslös. Det verkar inte vara h a n s skiva.

Den låter ihålig

, snabbproducerad och gapig på fel sätt, något jag absolut inte tror att Sebastian är innerst inne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag