Bruce Springsteen visar redan från start att publiken ska få en riktigt stor upplevelse med sig hem.
Bruce Springsteen visar redan från start att publiken ska få en riktigt stor upplevelse med sig hem.

Pastor Bruce predikar lycka

Publicerad
Uppdaterad

Bruce Springsteen

Hovet, Stockholm. Publik: drygt 8 000 (utsålt). Glädjen. Kunde han inte ha arrangerat om några av sina egna klassiker också? En "Born in the USA" med banjo och ståbas. Det du.

Rätt gammal farbror

som är rätt dålig på att raka sig hyllar väldigt gammal farbror som är väldigt dålig på att raka sig. Ja, hjälp vad K-märkt tråkduktigt det här projektet skulle kunna ha slutat. Och OJ, vad bra det blev. Särskilt i levande format. På skiva kan jag tycka att det blir väl muntert med en lätt lätt bismak av Perssons Pack. Ställd inför Bossens väldiga 16-mannaband den här ljuvliga majnatten kan jag faktiskt inte minnas när jag blev så uppriktigt glad på Hovet. Men gladast av alla - det är huvudpersonen själv. Han kan inte sluta le. Ofta gapskrattar han. Redan i öppningsnumret visar världens bäste Bruce att det är meningen att vi ska gå hem med en riktigt stor upplevelse. Han släpper lös en överlyckligt bullrig "John Henry" som kommer dansande rätt emot oss. Med en sådan avväpnande genomsvettig urkraft att den känns som ett extranummer. - Vee kåmmeer ått ha änn kül kvellll, hojtar han.

Klädd i väst

som en ung Dylan. Och så gapskrattar han. Igen. Jättebandet omfamnar varenda låt som om det vore en kär vän de inte sett på länge. Och det är rent häpnadsväckande hur skickligt arrangerade de uråldriga protestvisorna är. Väldiga. Salongsberusat svängande. Men samtidigt så nyansrika att minsta tvättbräda får komma till tals. Såväl The Band som Benny Anderssons Orkester skulle få en kollektiv stroke av avundsjuka om de hade varit där. När en skrålande "Open all night" slutligen tonat ut och bokstavligen alla ställt sig upp och jublat tittar han på oss och flinar. Han skrockar triumferande som en småfull pastor: - The swedish ass has risen itself.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag