Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oskar Linnros - "Klappar och slag"

Foto: Sara Strandlund

Oskar Linnros är tillbaka. Det hörs direkt.

Och mycket talar för att nya albumet kommer att ljuda under hela sommaren.

I pressreleasen klargör Linnros att "hårdare" var ledordet för uppföljaren till succédebuten "Vilja bli". Ett riktmärke som bland annat ledde till ambitionen att väva in beatsorienterad hiphop på nya albumet.

Resultatet är ungefär som att provsmaka en bekant ketchupsort som försetts med etiketten "Nytt ännu bättre recept". Det smakar ju... ingen skillnad?

Det kunde ha varit värre.

"Klappar och slag" är trots allt en stabil fortsättning på en solokarriär som redan formulerat om blågul hitpop. Soundet utgår från de elva låtar som bildade debuten, med en försiktig kryddning av det succérecept som gick rakt in i hjärtat på Spotifygenerationen - och dessutom utmynnade i ett par publikfriande sommarturnéer.

Ljudbilden ramas återigen in av taktfast soulpop, som svängiga förstasingeln "Hur dom än är" och effektiva "Gå hem".

Jag gillar även stråkarna som lyfter fram dramat i "Från balkongen" - men bäst är Linnros när han tar ut svängarna, skvätter lite elektronisk tabasco på produktionen och serverar popburgaren "Tunga moln" och biffiga titelspåret.

Det är ett mod som betalar sig omedelbart.

"Klappar och slag" är varken hårt eller klockrent, men det är ett popalbum som har potential att göra Oskar Linnros till turnésommarens scenhjälte.


Veckans skivrecensioner i urval

The National - "Trouble will find me"

Gene: Rock


Beach Boys - "Live - the anniversary tour"

Genre: Rock


Emmelie de Forest - "Only teardrops"

Genre: Schlager

ALBUM

3 GETINGAR

OSKAR LINNROS

"Klappar och slag"

Genre: Pop.

Vem: Oskar, 29, från Sundbyberg bildade Snook med Daniel Adams-Ray. Han producerade dåvarande flickvännen Veronica Maggio (2008).

Vad: Uppföljaren till den platinasäljande solodebuten "Vilja bli".

Släpps: 29/5.

Om du gillar "Klappar och slag", lyssna då på: Veronica Maggio "Satan i gatan", Daniel Adams-Ray "Svart, vitt och allt däremellan", Lilla Sällskapet "Om vingarna bär".

BETYG LÅT-FÖR-LÅT

"Kan jag få ett vittne?"

"Gå hem"

"Det är inte synd om dig"

"Hur dom än är"

"Stockholm"

"För sent"

"Från balkongen"

"Tunga moln"

"Klappar och slag"

"Plåster"

"Piano"